Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu IŞİD, Beyaz Saray'ın kapısına dayandı!, IŞİD kimdir, IŞİD kaç kişi öldürdü, IŞİD nereleri ele geçirdi, Amerika ve IŞİD

        IRAK’ta katliam yapan İŞİD, ABD’ye yönelik tehdit mesajlarına bir yenisini ekledi. Twitter’da @mhajr93 hesabından gönderilen mesajda, “Burada, Amerika’dayız. Hemen yanındayız. Hedefimizin yanı başındayız. Çok yakında...” denildi. @Sunna_Rev kullanıcısından gönderilen bir başta twit’te ise Beyaz Saray kapısı önünde bir erkeğin elinde Arapça ve İngilizce “Sizin eyaletinizdeyiz, sizin sokaklarınızdayız, sizin şehrinizdeyiz” yazıldı. ABD’nin Kuzey Irak’ta İŞİD mevzilerine hava harekâtına başlamasından sonra örgüt lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin bir ses kaydı Twitter’da yayınlanmıştı. Kayıtta ABD’ye seslenen Bağdadi, IŞİD militanlarının Amerikan topraklarında eylem yapacağı tehdidinde bulunmuştu.

        ‘HEDEFLERİ EZİDİLERİN SOYUNU BOZMAK’

        IŞİD’in sayıları 300 ila 500 arasında değişen Ezidi kadını kaçırmasının ardında ırkçı bir yaklaşım olduğu iddia edildi. Daily Mail Gazetesi’ne konuşan Londra Kürt Kültür Merkezi Başkanı Adnan Koçar, “Kürtler ve Ezidiler aslen ari ırklardır. Sarışın ve mavi gözlü Ezidiler kapalı bir toplumdur. Ezidi olmayanlarla evlenmezler. IŞİD Sincar’da yaklaşık 300 Ezidi kadını, militanlarıyla evlendirip Müslüman çocukları olması için kaçırdı. Böylece onların soylarını bozacaklarına inanıyorlar” ifadesini kullandı.

        HER AİLEYE 1600 TL

        Kuzey Irak’taki Kürt yönetimi, IŞİD saldrılarından kaçıp bölgeye sığınan her aileye nakit para yardımı yapılacağını açıkladı. Bölge yönetimi ilk etapta aile başına 1 milyon Irak Dinarı (Yakaşık 1600 TL) yardımda bulunacak. Yardım bölgeye sığınan sayılarının ve ailelerin sayılarının tespiti çalışmasından sonra başlayacak.

        OBAMA: MASUMLARI KURTARDIK

        ABD Başkanı Barack Obama, hava saldırılarıyla Sincar Dağı’ndaki IŞİD kuşatmasını kırdıklarını söyledi. Martha’s Vineyard’da tatil yapan Başkan Obama, “Birçok masum insanın hayatının kurtulmasına destek olduk” dedi.

        Kasım Cindemir/ WASHINGTON

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ