Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Kule çalışanları siestaya yatınca uçak havada kaldı, Hava kontrol kulesindeki çalışanlar siestaya yatınca uçak yaklaşık 15 dakika havada tur atarak inmeyi bekledi, çinde uçak havada kaldı, çin wuhan havalimanı, uçak havada turlamak zorunda kaldı

        Olay Çin'in Wuhan Havalimanı'nda yaşandı. Caijing adlı finans ve havacılık dergisinde yer alan haberde, China Eastern Airlines Havayolları'na ait Boeing 737 uçağı Wuhan Havalimanı'ndaki piste inmek için inişe geçti ve kuleden izin istedi. Ancak kulede çalışanlar bu uyarıya cevap vermedi. Pilot bunun üzerine uçağı kent üzerinde turlatarak kuleyi hangi piste inecekleri konusunda aramalarına devam etti.

        Yaklaşık 15 dakika süren bu ısrar sonunda pilot kuleyle teması sağlayamayınca güvenliği aradı. Kuleye giren güvenlik güçleri iki hava trafik çalışanını o sırada masa üzerinde siesta yaparken yakaladı.

        Uçak havaalanına güvenli bir şekilde inmeyi başardı ancak Çinliler havalimanlarındaki güvenlik konusundaki yetersizlikten şikayet ettiler.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ