Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Ebola hastaları karantina merkezinden kaçtı, Liberya'da bulunan bir ebola karantina merkezi saldırıya uğradı, ebola hastaları karantinadan kaçtı, liberya ebola karantina, ebola salgını,

        Liberya'da ebola hastalarının karantina altında tutulduğu bir merkez saldrıya uğradı. Karantinada tutulan hastaların tümü merkezden kaçarken saldırganlar merkezi yağmaladı. Sağlık ekipleri yağmacıların yanlarında götürdükleri yatak, yorgan ve mat türü eşyalar nedeniyle virüsün daha da yaygınlaşmasından endişe ediyor.

        Liberya'da ebola hastalarının karantina altında tutulduğu bir merkez saldrıya uğradı. Cumartesi gecesi meydana gelen saldırının ardından Monrovia kentindeki merkezde tutulan 17 hasta kayıplara karıştı.

        Görgü tanığı Rebecca Wesseh, "Kapıları kırdılar ve merkezi yağmaladılar. Hastaların tamamı gitti" dedi.

        Merkezi basan gençlerin ellerinde sopalarla "Ebola diye bir şey yok" diye bağırdığı öğrenildi.

        Batı Afrika 'da geçen yıl patlak veren salgında 1145 kişi hayatını yitirdi. Liberya'daki sağlık ekipleri ise hızla yayılan virüsün yanı sıra bu hastalığın Batı tarafından icat edilip Afrika'ya gönderildiği veya yalan olduğu yolundaki dedikodularla da mücadele ediyor.

        Adını açıklamayan bir Sağlık Bakanlığı yetkilisi, karantina merkezine çevrilen okul binasını basan gençlerin merkezdeki ilaçları, çarşafları ve matları da götürdüklerini söyledi.

        Devlet Başkanı Ellen Johnson Sirleaf, başkentte saat 21:00 - 06:00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

        Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Fadela Chaib, Ebola salgını nedeniyle bir milyon kişinin karantinada olduğunu bildirdi.

        Chaib, DSÖ'nün Ebola salgınının görüldüğü ülkelerdeki ilgili kuruluşlar ile işbirliği yaparak hastaların virüsü başka bölgelere taşımamasını sağlamaya çalıştığını belirtti.

        Bu ülkelerdeki hükümetlerin salgının yaygın olarak görüldüğü yerlerde karantina alanları oluşturduğunu ifade eden Chaib, böylece insanların ülkenin başka bölgelerine seyahat etmelerinin engellendiğini kaydetti.

        Ancak karantinada tutulan insanların yiyecek ve temiz su gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğine işaret eden Chaib, DSÖ'nün, Birleşmiş Milletler (BM), özellikle de Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte çalışarak bu insanların ihtiyaçlarının karşılanması için çaba sarf ettiğini belirtti.

        Ebola, enfekte olmuş insanların ter, kan, salya gibi vücut sıvılarıyla ve hızla bulaşıyor. Hastalığa karşı bir ilaç veya aşı henüz geliştirilebilmiş değil.

        Kas ağrıları, kusma ve ishalle kendini belli eden hastalığın son evrelerinde hastanın göz dahil çeşitli organlarından kan geliyor.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ