Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Eyüp Sultan Cami'ne "Nazi" saldırısı, Avusturya'nın Tirol eyaletine bağlı Telfs şehrinde bulunan Eyüp Sultan Cami'nin duvarlarına "Nazi" işareti yapıldı, avusturyada camiye saldırı, avusturya nazi saldırısı, naziler, avusturya türk islam birliği

        Avusturya Türk İslam Birliği'ne (ATİB) bağlı Eyüp Sultan Camii Derneği Başkanı Yusuf Çıtak, yaptığı açıklamada, sabah namazı kılmak için camiye geldiklerinde 3 "Nazi" işareti ile karşılaştıklarını söyledi.

        Kamera kayıtlarını inecelediklerinde gece 04:26 sıralarında yüzünü kapşonla kapatan genç yaşlarda birisinin caminin kantin girişine ve avludaki şadırvana "Nazi" işareti yaptığını tespit ettiklerini belirten Çıtak, saldırı ile ilgili polise şikayette bulunduklarını ifade etti.

        Avusturya genelinde daha önce de benzer saldırılar gerçekleştirildiğini aktaran Çıtak, "Her toplumda art niyetli ve ırkçı insanlar çıkabilir. Bu herkesin kötü niyetli olduğu anlamına gelmez. Keşke olmasaydı. Burası cami olmanın ötesinde toplumun bir araya geldiği, kültürel etkinliklerin yapıldığı ve kaynaştığı yerdir. Bu nedenle buraya yapılan saldırılar, insanlık adına hoş olmamıştır. Bu tür saldırılar, entegrasyon konusunda açıklama yapanların daha dikkatli olması gerektiğini göstermiştir" diye konuştu.

        Öte yandan Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Ramazan bayramında, Eyüp Sultan İmam Hatip Lisesi inşaatına 5 domuz kafası konulmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ