Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Gazze, Ateşkes bitti Gazze'ye saldırılar başladı, İsrail'in Gazze saldırıları, İsrail, Filistin.

        Gazze'den roket atıldığı iddiası üzerine İsrail ordusunun yeniden başlattığı saldırılarda 5'i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

        Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, geçici ateşkesin bozulmasının ardından İsrail ordusunun bölgeye düzenlediği saldırılarda, şimdiye kadar 5'i çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

        Kudra, yaşamını son yitirenlerle, İsrail'in 7 Temmuz'da Gazze'ye başlattığı saldırılardan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının ise 2 bin 282'e yükseldiğini ifade etti.

        Kudra, daha önce yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze'nin doğusunda yer alan Deyr el-Belh bölgesine saldırısında biri hamile kadın, 3'ü çocuk aynı aileden 7 kişinin öldüğünü, 8 kişinin yaralandığını belirtmişti.

        Ölü ve yaralıların Şuheda el-Aksa (Aksa Şehitleri) Hastanesi'ne getirildiğini ifade eden Kudra, ölenlerin isimlerinin karnındaki bebeğiyle Nebile el-Luh (35), Rafet el-Luh (32), çocukları Mustafa, Ferah, Meysera ile Muhammed el-Luh (21) olduğunu söyledi.

        İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakereler neticesinde varılan geçici ateşkes kararı, dün gece 00.01'de sona ermişti. Kahire'deki kalıcı ateşkes görüşmeleri sürerken, ateşkesin 24 saat daha uzatıldığı açıklanmıştı.

        Gazze'den roket atıldığı iddiası üzerine İsrail ordusu, yeniden saldırmaya başlamış, Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise İsrail'in iddialarını yalanlamıştı.

        İSRAİL, 2 BİN YEDEK ASKERİ GÖREVE ÇAĞIRDI!

        İsrail Ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki saldırıları çerçevesinde, 2 bin yedek askeri göreve çağırdığı bildirildi.

        İsrail Ordu Radyosunun haberine göre, "Gazze'de görev yapmak üzere" 2 bin yedek asker göreve çağrıldı. Haberde ordunun bundan sonra "çok sayıda" yedek asker çağırmayacağı da kaydedildi.

        İsrail Ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarında ateşkes görüşmelerine kadar 82 bin yedek askeri göreve çağırmış, daha sonra bu askerlerin 27 bini terhis olmuştu.

        Öte yandan İsrail Ordusunun şu ana kadar "herhangi bir kara saldırısı için talimat vermediği" belirtildi.

        İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakereler çerçevesinde son olarak varılan 5 günlük geçici ateşkes kararı, önceki gün 24 saat daha uzatılmış ancak İsrail'in Gazze'den roket atıldığını ileri sürerek yeniden saldırılara başlaması üzerine ateşkes sona ermişti. Hamas ise İsrail'in roket iddialarını yalanlamıştı.

        İsrail'in son ateşkesi bozmasından bu yana düzenlediği saldırılarda 12 Filistinli hayatını kaybetti, 60'tan fazla kişi yaralandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ