Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İngiliz IŞİD militanları durmak bilmiyor, İngiltere alarma geçti, ingiliz ışid militanları, james foley kafasını kesen ışid, gazetecinin kafasını kesen ingiliz, gazetecinin kafasını kesen ışid militanı, ışid kadın cellat, gazeteci james foley
        1

        İngiltere basını IŞİD örgütü tarafından başı kesilerek öldürülen ABD'li gazeteci James Foley ve özellikle de örgütün sosyal medyada yayımladığı baş kesme videosunda görülen militanın İngiliz vatandaşı olduğu iddialarına geniş yer ayırdı.

        2

        İsminin "John" olduğu tahmin edilen IŞİD militanının, dört Pakistan kökenli İngiliz vatandaşlarından oluşan ve "The Beatles" diye anılan bir grupla bağlantılı olabileceği belirtildi.

        3

        Independent gazetesi manşetinde "Nereye gidiyoruz?" diye soruyor ve manşetin hemen altında şu ifadelere yer verdi:

        "Bir Amerikalı kurban. Bir İngiliz katil. Kargaşa içinde bir bölge. Öfkede birleşen ama fikirlerden yoksun bir Batı dünyası. Başbakan David Cameron kriz görüşmeleri için tatilini yarıda keserken, Obama olayı kınayanlar korosuna katıldı. Amerikalı gazeteci James Foley'nin öldürülmesi bir şeyi çok açıkça ortaya koydu. Sözde 'halifeliğin' Irak ve Suriye'de amansız yükselişi artık İngiltere'nin görmezden gelebileceği bir sorun değil."

        4

        Öte yandan adının Khadijah Dare olduğu öğrenilen IŞİD militanı ve İngiliz vatandaşı kadının, Twitter hesabından yayınladığı mesaj görenleri şoke etti. Dare “IŞİD’in ilk İngiliz kadın infazcısı olmak istediğini” açıkladı.

        5

        Dare, Muhajirah fi Sham ismini kullandığı Twitter hesabında “Gazetecinin infaz videosunun linkini verebilecek olan var mı lütfen? Allahu ekber. İngiltere şu anda titriyor olmalı haha. Ben de İngiliz ya da ABD’li bir teröristi (!) öldüren ilk İngiliz kadın olmak istiyorum” yazdı.

        6

        Terör örgütü IŞİD militanı olan kadının Twitter hesabında profil resmi olarak kullandığı fotoğraf öz oğlunun...