Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ukrayna'da bir uçak daha düşürüldü, Rusya, Ukrayna, Ukrayna'da olaylar.

        Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sözcüsü Andrey Lysenko, ayrılıkçıların Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne ait SU-25 tipi savaş uçağını düşürdüklerini söyledi. Lysenko, pilotun akıbeti hakkında henüz bir bilgi sahibi olmadıklarını belirtti.

        Ukrayna ordusu, ülkenin doğusunda aylardır süren ayrılıkçı hareketle mücadele için operasyonlar düzenliyor. Çatışmalarda daha önce de çok sayıda hava aracı düşürülmüştü. Ordu birlikleri ayrılıkçılarla çatışmaların başlamasından bu yana 10'dan fazla savaş uçağı, kargo uçağı ve helikopterini kaybetti. Malezya Havayolları'na ait bir yolcu uçağı da Ukrayna üzerindeyken düşürülmüş, 298 kişi hayatını kaybetmişti.

        "RUS İNSANİ KONVOYU HALA RUSYA TOPRAKLARINDA"

        Sözcü Andrey Lysenko, ayrıca, Rusya'nın gönderdiği "insani yardım konvoyu" hakkında açıklamalarda da bulundu.

        Lysenko, konvoyun halen Rusya topraklarında bulunduğunu, Rostov bölgesindeki insani yardım malzemeleri için gümrük işlemlerine hala başlanmadığını söyledi.

        Basın sözcüsü Lysenko, Donetsk sınır kapısının transit bölümünde bulunan dört kamyonun yola devam etmemesinin iki nedeni olduğunu, bunlardan birinin Ukrayna gümrük görevlilerinin işlemlerinin tamamlanması için gerekli evrakları alamaması olduğunu kaydetti.

        Lysenko, diğer nedenin ise yardımın Luhansk'a gönderilmesi ile görevlendirilen Uluslararası Kızılhaç Komitesi temsilcilerinin bu konvoyun emniyeti için ayrılıkçılardan garanti alamaması olduğunu ifade etti.

        Rusya'nın gönderdiği insani yardım konvoyu tartışmalara neden olmuştu. Kiev yönetimi, Rusya'nın ayrılıkçılara silah ve mühimmat gönderdiği iddiasıyla konvoyun Ukrayna'ya alınmayacağını açıklamıştı. Konvoy uzun süre sınıra yakın bir yerde bekletiliyordu. Rusya ise Ukrayna'nın iddialarının aksine konvoyun sadece yardım malzemesi taşıdığını iddia ediyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ