Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika 12 Türk denizci için Büyükelçilik devrede!, Kanada denizcilere sahip çıktı, kanadada ölüme terk edilen denizciler, ölüme terk edilen denizciler, kanada türk denizciler, phoenix sun

        Kanada'nın Sorel Limanı'nda demirli Phoenix Sun isimli gemide mahsur kalan 12 Türk gemici için Ottawa Büyükelçiliği harekete geçti.

        Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Dr. Tuncay Babalı, AA'ya yaptığı açıklamada, 12 Türk için Büyükelçilik imkanlarının seferber edildiğini ve ne gerekiyorsa yapılmakta olduğunu söyledi.

        Kanada'nın Sorel kentinde demirlemiş halde bulunan ve sahibi belli olmayan gemiden kurtarılan denizcilerin 2 aydır maaşlarını alamadığı ve yiyecek stoklarının tükendiği öğrenildi. Denizcilerin içinde bulundukları durum, bir sendika temsilcisi tarafından "barbarca ve akıl almaz" olarak nitelendirdi.

        Kanada'da 2 aydır maaş ve yemek bekleyen 12 Türk denizciye, ülke yetkilileri de yardım eli uzattı. Denizcileri Kanada'ya kimin getirdiği ise halen gizemini koruyor. Ancak, denizcilerin Sorel kentine, Panama bandralı Phoenix Sun gemisini denize indirmek için Nisan ayında geldikleri öğrenildi.

        Denizcilerin bulunduğu 186 metrelik paslı geminin kime ait olduğu, defalarca alım-satımı yapıldığı için takip edilemediğinden bulunamıyor.

        Kanada Uluslararası Denizciler Birliği, 12 Türk denizciye sahip çıkarak yiyecek ve diğer ihtiyaçları konusunda yardımda bulundu. Birlik Başkanı James Given yaptığı açıklamada "Türk kardeşlerimiz ekmek parası için ter dökerken bırakıldıkları bu kötü şartlar kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

        Uluslararası Nakliyat İşçileri Federasyonu'ndan bir araştırmacı olan Vince Giannopoulos, Türk denizcilerin bulundukları zaman çok aç olduklarını, yabancı bir ülkede beş parasız, yemeksiz ve desteksiz bırakılmalarının barbarca olduğunu belirtirken, denizcilerin bu zor şartlara rağmen dimdik ayakta kalmalarını saygıyla karşıladığının altını çizdi.

        Denizcilerin kimin tarafından gönderildiği halen araştırılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ