Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Brown’ı vuran polise 200 bin dolar yardım!, Ferguson olaylarını tetikleyen Michael Brown’ı öldüren polis Darren Wilson’a parasal destek yağıyor, ferguson olayları, amerika ferguson olayları, michael brown, michael brown'u vuran polise yardım, michael brow

        HT GAZETE

        Ferguson olaylarını tetikleyen Michael Brown’ı öldüren polis Darren Wilson’a parasal destek yağıyor. Wilson için açılan Facebook sayfası da 54.5 bin kez beğenildi.

        ABD’de Ferguson’lı 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown’ın polis tarafından vurulmasının ardından patlak veren olaylar yatışmaya başlarken, bu kez Brown’ı vuran polis memuru Darren Wilson için bağış yardımları toplanmaya başlandı. ,

        Wilson’ın Brown’ı vurmasını haklı gören ABD’liler, GoFundMe isimli online bağış toplama sitesinde polis için 5 günde toplam 4 bin 600 kişiden 200 bin dolar toplamayı başardı. Web sitesinin bu sayfayı kaldırması için yoğun baskılar yapılmasına rağmen sitenin yayın politikasına ters bir durum teşkil etmediği ve toplanan paranın doğrudan Wilson’ın ailesine gönderileceği belirtildi.

        Her geçen gün yükselen rakamın, olayların yatıştığı ve Missouri Valisi’nin ulusal muhafızlarına çekilme emri verdiği Ferguson kentinde yeni olayları başlatmasından endişe ediliyor.

        Diğer yandan “Memur Wilson’ı destekliyoruz” adıyla açılan Facebook sayfası da şimdiye kadar 54 bin 500 beğeni alırken, sayfada üzerinde Darren Wilson rozeti ve yaka numarası bulunan tişörtler de yardım kampanyası kapsamında satılmaya başlandı.

        Ordu, Ferguson’dan çekiliyor

        Missouri Valisi Jay Nixon, 9 Ağustos’tan beri protesto ve çatışmaların yaşandığı Ferguson’dan ulusal muhafızların çekileceğini açıkladı. Nixon, önceki gün Adalet Bakanı Eric Holder’ın kenti ziyaret ederek vatandaşlarla bire bir görüşmesinin ardından kent sakinlerinin sakinleşmeye başladığını, bu nedenle gerilimi daha da azaltmaya yardımcı olmak için askerleri çekme kararı alındığını söyledi.

        Diğer yandan Brown’ı öldüren polis memuru Wilson’a suçlama yöneltilip yöneltilmeyeceğine yakında karar verileceği belirtildi. Brown’ın geciken cenaze töreninin de pazartesi günü yapılacağı ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ