Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Malezya havayollarında taciz skandalı!, Kaybolan ve düşen yolcu uçaklarının ardından Malezya Havayolları bu kez de cinsel taciz skandalı ile gündemde, Laura Bushney,

        Kuala Lumpur'dan Paris'e gitmek üzere Malezya Havayolları MH20 sefer sayılı uçağa binen 26 yaşındaki Avustralya vatandaşı Laura Bushney, 54 yaşındaki kabin görevlisi Mohammed Rosli Bin Ab Karim'in kendisini taciz ettiğini iddia etti.

        Avustralya'da yayın yapan Channel 7'ın Sunday Night programına katılan Bushney, uçuşun başlamasından yaklaşık üç saat sonra kabin görevlisinin gelip yanındaki boş koltuğa oturduğunu ve "onu rahatlatmaya çalıştığı" iddiasıyla bacaklarına ve cinsel organına dokunmaya başladığını söyledi.

        İngiliz gazetesi Daily Mail'da yer alan habere göre Bushney, korku ve şaşkınlıktan sesini çıkaramadığını, kabin görevlisi yanından uzaklaşınca ağlayarak yaşananları en yakınındaki koltukta oturan başka bir yolcuya anlattığını açıkladı.

        Kanada vatandaşı yolcunun kendisini sakinleştirdiğini ve herşey polise anlatmasını telkin ettiğini söyleyen Bushney, olaydan sonra kabin görevlisi ile yaptığı konuşmayı da telefonu ile kaydettiğini iddia ederek o görüntüleri yayınlattı.

        Evli ve üç çocuk babası olduğu belirtilen Mohammed Rosli Bin Ab Karim ise yaşananların genç kadının rızasıyla olduğunu söyleyerek savunmada bulundu.

        Karim'in Bushney'in resmen şikayette bulunmasının ardından Paris'te Fransız polisi tarafından göz altına alındığı ve önümüzdeki aylarda mahkemeye çıkacağı açıklandı.

        Kabin görevlisinin suçlu bulunması durumunda 15 yıl hapis cezasın alma ihtimali bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ