Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa AB'den "elektrik süpürgesi" atılımı, AB'de enerji tasarrufu önlemleri kapsamında elektrikli süpürgeleri 'daha güçsüz' olacak

        Avrupa Birliği (AB) tarafından enerji tasarrufu ve gürültüyü azaltmak amacıyla elektrikli süpürgelere getirilen güç sınırlaması 1 Eylül tarihinde başlıyor. Ampullere getirilen sınırlama ardından alınan bu önemli kararla birlikte, elektirikli süpürgelerin gücü 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren en fazla 1600 Watt olabilecek. 1 Eylül 2017 tarihinden itibaren ise elektirikli süpürgelerin gücü 900 Watt'ı geçemeyecek.

        Halk arasında düşük Watt'lı süpürgelerin iyi süpüremeyeceğine inanılırken yeni uygulamadan emiş gücünün etkilenmesinin söz konusu olmadığı belirtildi. AB tarafından 12 yıllık bir çalışma sonunda alınan karar, Avrupa ülkelerinin 2030 yılına kadar yüzde 30 oranında enerji tasarrufu sağlanmasını hedefledi.

        Enerji tasarruflu, düşük Watt'lı süpürgelerin kullanılmasıyla her makinenin 10 yılda ortalama 250 Euro daha az yakacağı hesaplandı. Ağustos ayına kadar piyasaya sürülen ürünlerin satışı yeni uygulamadan etkilenmeyecek. Piyasadaki bu ürünlerin satışı sürecek.

        AB'nin bu hedefe ulaşmak için evlerdeki enerji tüketimini düşürecek 30 ürüne daha sınırlama getirmek üzere çalışma yaptığığı basına yansıyan haberler arasında. Yakında AB tarafından sınırlama getirilecek ürünler arasında su ısıtıcıları, mikrodalga fırın, televizyon, cep telefonları gibi ürünler bulunuyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ