Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Almanya kararını Pazar günü açıklıyor, Karar, Pazar günü açıklanacak, IŞİD ile mücadele eden Kürt gruplara silah gönderilmesi konusunu tartışan Alman hükümetinin kararını pazar günü vereceği açıklandı, merkel almanya, almanya ışid, almanya ırak, almanya ı

        Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) olarak bilinen aşırı dinci örgüt ile mücadele eden Kürt gruplara silah gönderilmesi konusunu tartışan Alman hükümetinin kararını pazar günü vereceği açıklandı. Başbakan Merkel, Irak'a silah yardımı yapılmasının son derece gerekli olduğunu vurguladı.

        Başbakanı Angela Merkel, IŞİD üyelerinin korkunç bir katliama giriştiğini, bu terörist grupla mücadele edecek Kuzey Irak'taki gruplara silah yardımı yapmanın gerekli olduğunu bildirdi.

        Başbakan Merkel IŞİD'in katliamı ve barbarlığının, sınırlı kapsamda silah göndermenin haklı bir gerekçesi olduğuna dikkat çekti. Deutsche Welle'e göre hükümet sözcüsü Steffen Seibert, koalisyon hükümetinin Pazar günü Kuzey Irak'a hangi tür silahların gönderileceğinin kararlaştırılacağını açıkladı.

        Seibert, kararın birkaç bakanın bulunacağı küçük bir toplantıda alınacağını ifade etti.

        Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'e gönderilmesi beklenen silahlara ilişkin liste verilirken Almanya'nın çok sayıda partner ülke ile hangi silahların gönderilmesi gerektiği hususunda görüşmesinin beklendiği, silah konusunda eğitim verecek Alman personele ihtiyaç olup olmadığının incelendiği kaydedildi.

        Hükümetin karar sürecinde, parlamentonun onayı gerekmediği vurgulandı.

        Spiegel dergisi, Kuzey Irak'a, 4 bin kask ve kurşun geçirmez yelek, 200 telsiz 680 kızılötesi görüş cihazı ve 20 metal arama dedektörü gönderilmesinin planlandığını öne sürdü.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ