Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu El Kaide'den İngiliz cihatçılara el kitabı, El Kaide terör örgütünün dağıttığı kitapçıkta tüyler ürperten ifadeler yer alıyor, el kaide, ingiliz militanlar, el kaide kitapçık
        1

        Terör örgütü El Kaide'nin medya kolu, yeni terör eylemleri için özellikle İngiliz militanları hedef alan bir kitapçık yayınladı.

        2

        "Filistin: Vicdan azabına ihanet" başlığıyla yayınlanan kitapçıkta militanlara İngiltere ve Amerika'da saldırmaları gereken hedefler belirtiliyor. Evde bomba hazırlama talimatlarının da yer aldığı kitapçıkta "Cuma günleri Müslüman kardeşlerimiz namazdayken eylemlerinizi gerçekleştirin" uyarısı yapılıyor.

        3

        9 sayfalık kitapçıkta bomba yüklü araç hazırlama talimatları da yer alıyor.

        4

        Terör örgütünün son 1980 yılından günümüze dek gerçekleştirdiği en kanlı saldırıların yer aldığı sayfada, son bölümde bulunan "201?" ifadesi ise oldukça ürkütücü. İngiliz basını bu ifadeyi, örgütün yeni bir büyük saldırıya hazırlandığı yönünde yorumladı. Sayfada 11 Eylül 2001'de ABD'de düzenlenen Dünya Ticaret Merkezi saldırısı da yer alıyor...

        5

        Kitapçığın son sayfasında ise altında "Geliyoruz" notunun olduğu, bomba hazırlayan militan elleri görülüyor.

        6

        Saldırı için hedef gösterilen listenin içinde ise petrol tankerleri, petrol yüklü trenler, Las Vegas'taki casinolar, New York Times Meydanı gibi büyük merkezler yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ