Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Hızlı internet İran'ı karıştırdı, İran’da hızlı internet ve 3G tartışması, Ayetullah Nasır Makarem Şirazi

        İran'da üst düzey dini lider Büyük Ayetullah Nasır Makarem Şirazi'nin yüksek hızlı internet ve 3G teknolojisine dair ülkede tartışma yarattı.

        Kişisel internet sitesinde yazdığı yorumda Şirazi, hızlı internet servislerinin ülke genelinde denetimsiz yaygınlaştırılmasının dini açıdan sakıncalı olduğunu savundu. Özellikle gençlerin zararlı içeriklere erişiminin kolaylaşabileceği uyarısında bulunan Şirazi, 3G ve hızlı internetin yaygınlaşması gibi konularda yetkililerin Yüksek Siberuzay Konseyi'ne danışması gerektiğini kaydetti. Meselenin sadece mali kazanç boyutuyla değerlendirilmemesi gerektiğini de kaydetti.

        İran'da 3G servisleri Rightel mobil operatörünün denetiminde bulunuyor. Ancak geçtiğmiz haftalarda iki mobil hizmet sağlayıcı daha 3G lisansı aldı. Şirazi'nin görüşleri İran'da sosya medyada yankı buldu. Yazının yayınladığı bir siteye yorum yazan bir kullanıcı, "Zaten filtreleme var başka ne istiyorsunuz?" dedi. Bir başka kullanıcı, "İnternet, su ve gıda kadar gereklidir" diye yazdı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bu yılın başında yaptığı konuşmada internetin korkulacak bir şey olarak görülmemesi gerektiğini belirtmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ