Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Şerif ayaklanmasında sokaklar kan gölü, 15’i kadın 38’i polis 300’den fazla yaralı, pakistan şerif ayaklanması, pakistan olaylar, pakistan, pakistan çatışmalar, pakistan sokakları, navaz şerif ayaklanması, pakistan polis müdahalesi

        Pakistan’daki hükümet karşıtı gösterilerde Başbakan Navaz Şerif’in istifasını isteyerek Başbakanlık Ofisi’ne ilerleyen göstericiler polisle çatıştı. Polis plastik mermi ve biber gazı kullandı. Olaylarda 15’i kadın 38’i polis, 300’den fazla kişi yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumu ağır.

        Pakistan Halk Hareketi (PAT) ve Pakistan Adalet Hareketi taraftarlarının 14 Ağustos’tan bu yana barışçıl devam ettirdikleri eylemlerde bu kez kan dökülürken, yaralılar hastanelere kaldırıldı. Yüzlerce kişi de gözaltına alındı.

        Pakistan Adalet Hareketi lideri İmran Han, Mayıs 2013’teki genel seçimlerde hile yapıldığını iddia etmiş, tüm yasal girişimlerinin sonuçsuz kaldığını açıklamıştı. Han, bunun üzerine Başbakan Navaz Şerif ve seçim komisyonunun istifası talebiyle Lahor’dan İslamabad’a yürümüştü.

        ORDU İŞİ BOZDU

        Ülkede tansiyon perşembe günü hükümetin ordudan muhalefetle yaşanan siyasi krize arabulucu olmasını istemesiyle tırmandı. Muhalefet, hükümetin bu talebinin ordunun siyaset üzerindeki baskısını artırmak için bir fırsat olduğunu bildirerek tepki göstermişti.

        GÖSTERİCİLER ÜLKENİN ULUSAL KANALINI BASTI

        Öte yandan olaylı geçen hafta sonunun ardından Başbakan Navaz Şerif'in istifasını isteyen göstericiler, ülkenin ulusal televizyon kanalı PTV'nin İslamabad'daki merkez binasını bastı.

        Televizyon kanalının kapılarını kırıp içeriye giren öfkeli kalabalığın görüntüleri canlı yayında verildi. Ülkedeki diğer televizyon kanalları, düzenin sağlanması için ordudan yardım istendiğini bildirdi.

        Pakistan'da hafta sonu boyunca devam eden gösteriler bu sabah şiddetlenerek devam etti. Göstericilerin İslamabad'daki diğer hükümet binalarına sopa ve taş attığı da gelen bilgiler arasında.

        HÜKÜMET BİNASI İŞGAL EDİLDİ

        Göstericilerin, göz yaşartıcı gaz ve cop kullanan güvenlik güçlerine molotof kokteyli ve taş atarak yanıt vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışma sırasında emniyet müdürünün de aralarında bulunduğu beş polis ile 15 sivilin yaralandığı belirtildi.

        Göstericilerin liderlerinden Tahir-ul Kadri, protestoculardan bazılarının Başbakan Navaz Şerif'in evinin önünde bulunduğunu ileri sürdü. Hükümet binası çevresinde de yaklaşık bin göstericinin bulunduğu sanılıyor.

        Ordu, parlamento binası ile başbakanlık ofisini korumak için asker gönderdi. Askerlerin, araçları ateşe veren göstericilere henüz müdahale etmediği kaydedildi.

        Bu arada göstericilerin, resmi televizyon kanalının merkezini de işgal ettiği kaydedildi. Gösterileri canlı yayınlanan PTV'nin yayını işgalden sonra kesildi.

        Göstericiler, yolsuzlukla suçladıkları Başbakan Navaz Şerif'in istifasını talep ediyor. Şerif ise kendisine yöneltilen suçlamaları reddediyor.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ