Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 'Bir sonraki hedef Ürdün ve Suudi Arabistan', IŞİD, Almanya, Irak, IŞİD.

        Irak'taki IŞİD tehdidini ortadan kaldırmak için Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi'nin askeri gücü Peşmerge'ye silah yardımı yapma kararı alan Almanya, İslamcı terör örgütüyle ilgili yeni iddialarda bulundu.

        Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier dün akşam Hamburg'ta yaptığı açıklamada, IŞİD'in saldırılarının Irak ve Suriye ile sınırlı kalmayacağını, komşu ülkelere de sıçrayacağını söyledi.

        Terör örgütü IŞİD'in ideolojik bir söyleme sahip olduğuna vurgu yapan Alman Bakan Steinmeier, İslamcı militanların bir sonraki hedefinin Ürdün ve Suudi Arabistan olabileceğini belirtti.

        Alman Der Spiegel dergisinin internet sitesinde yer alan bir haberde de, Pakistan Talibanı üyesi binlerce militanın IŞİD'e katılmak için can attığı ileri sürüldü.

        Haberde, IŞİD'in kuracığı "İslam Devleti" sınırlarının Pakistan'dan İsrail'e değil, Hindistan'dan İspanya'ya kadar olan bir bölgeyi kapsayacağı iddia edildi.

        Almanya, Peşmerge'ye göndereceği silahların ilk sevkiyatını da bugün gerçekleştiriyor. Anti tank füzeleri "Milan" için ise Peşmerge'ye Almanya'da eğitim verilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ