Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Ömer Muhtar Tugayları Komutanı Balam, uğradığı silahlı saldırıda yaralandı

        Libya'nın doğusundaki Bingazi kentinde kimliği belirsiz kişilerin düzenlediği silahlı saldırı sonucunda Ömer Muhtar Tugayları Komutanı Ziyad Balam'ın ağır yaralandığı bildirildi.

        Vücudunun değişik yerlerinden yaralanan Genelkurmay Başkanlığına bağlı Ömer Muhtar Tugayları Komutanı Balam, Bingazi Tıp Hastanesine kaldırıldı. Balam, hastanenin yoğun bakım kısmında tedavi altına alındı.

        Yetkilinin bir görgü tanığından aktardığına göre Balam, Bingazi kentinin orta kesimindeki es-Selmani bölgesinde yürürken kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

        Balam, Libya'da orduyla birlikte hareket eden milis güçlerinden Ömer Muhtar Tugayları Komutanı ve aynı zamanda başta Bingazi olmak üzere Libya'daki devrimci tugayların en önemli komutanlarından biri. Daha önce de geçici hükümet tarafından, kentteki güvenlik krizinin önüne geçebilmek için Bingazi'deki "Ortak Güvenlik Odası" ile kentteki devrimci tugaylar arasında koordineyi sağlamakla görevlendirilmişti. Ülke genelindeki devrimci güçlerin ordu ve polis ile entegrasyonunun sağlanması talebinden dolayı bazı devrimci güçler tarafından eleştirilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ