Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Köpeğini çamaşır makinesine attı, Çin'de bir adam, beslediği köpeğini çamaşır makinasına atıp, makinayı çalıştırdı. Hayvanseverler adamın yakalanması için imza topluyor
        1

        Çin'de bir adam, beslediği köpeğini çamaşır makinasına atıp, makinayı çalıştırdı. Köpek can havli ile kurtulmaya çalışırken adam, çektiği fotoğrafı sosyal medya üzerinden paylaştı.

        2

        Çamaşır makinasında yıkamaya çalıştığı köpeğinin fotoğrafını çekip altına "köpeğini en hızlı yıkamanın yolu" ifadelerini yazıp paylaştı. Gözlerine inanamayan Facebook kullanıcıları imza toplayıp polise başvurdu.

        3

        Polis, hayvana işkence eden „Jacky Lo“ ismi ile Facebook hesabı açan kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

        4

        Şok görüntülere tepki verip, "köpek öldü mü" soranlara Jacky Lo, "evet, görmek ister miydin" cevabını verdiği belirtildi, ancak köpeğin ölmüş olmasına dair herhangi bir görüntü bulunamadı.

        5

        En az 6 bin kez paylaşılan görüntüler izleyenleri dehşete düşürdü. 'Böyle vicdansızlık olmaz' diyerek imza toplayan hayvan severler, 20 bin kişinin desteği ile polise başvurdu. Polis, caninin henüz tutuklanmadığı belirtti.

        6

        Jacky Lo kullanıcı isimli adam yargılandığı takdirde hayvana işkence etmekten üç yıl hapis ve 20 bin Euro tazminat cezasına çarptırılabilir.

        7

        Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayınlanan güvenlik kamerası kayıtları da bir diğer işkenceyi gözler önüne sermişti.

        8

        Görüntülerde, 6 milyar dolar değere sahip, 30 binden fazla çalışanı olan dünyaca ünlü bir firmanın CEO'su adam, köpeğiyle birlikte bindiği asansörde hayvana tekmeler atarak işkence yaptığı görülüyordu.

        9

        Kanada’nın Vancouver kentinde çekildiği öğrenilen görüntülerin ardından milyarder CEO'nun cezalandırılması için dünya çapında imza kampanyaları başlatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ