Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Bosna'da yolsuzluk operasyonu, Bosna-Hersek, Bosna-Hersek'te yolsuzluk operasyonu.

        Bosna-Hersek'in farklı kentlerinde düzenlenen operasyonda, vergi kaçırma ve kara para aklama şüphesiyle, aralarında bakanların da bulunduğu birçok üst düzey yetkili gözaltına alındı.

        Bosna Hersek Araştırma ve Koruma Ajansı (SIPA) tarafından düzenlenen yolsuzluk operasyonu kapsamında sabah saatlerinde Saraybosna, Mostar, Şiroki Brijeg ve Gruda bölgelerinde çok sayıda adreste arama yapıldı, birçok gözaltı var.

        Gözaltına alınanlar arasında Federasyon Tarım Bakanı Yerko Ivankoviç Liyanoviç, Federasyon Ticaret Bakanı Milorad Bahily, Bakan Liyanoviç'in milletvekili olan kardeşi Mladen İvankoviç Liyanoviç de bulunuyor. Şüpheliler hakkında organize suç, vergi kaçırma ve kara para aklama gibi suçlamalar var.

        "MÜCADELEDE TAVİZ YOK"

        SIPA'nın açıklamasında, incelemenin ardından gözaltına alınan kişilerin yaklaşık 6 milyon euro (11 milyon 600 bin KM) değerinde yasadışı maddi kazanç elde ettikleri bulgusuna varıldığı belirtiliyor. Açıklamada, "Bu, SIPA'nın Bosna-Hersek'teki organize suçlara karşı mücadelede kararlı ve tavizsiz olduğunu gösteren operasyonlardan biridir" denildi.

        Bosna Hersek Vergilendirme Dairesi yetkililerinin de katıldığı "Brend" kod adlı operasyonda et ithalat-ihracatı ve üretimi yapan bazı firmalara da baskın yapıldığı bildiriliyor.

        AL JAZEERA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ