Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa IŞİD Almanya'da resmen yasaklandı, IŞİD, Almanya.

        Almanya'da terör örgütü Irak Şam İslam Devleti IŞİD'in her türlü faaliyeti yasaklandı. IŞİD saflarında bir süre savaştıktan sonra Almanya'ya 100 militanın geri döndüğünü belirten İçişleri Bakanı Maiziere, "Nefret etmeyi ve öldürmeyi öğrendiler" dedi.

        Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, İçişleri Bakanlığı'nda konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

        Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, terör örgütü IŞİD'in Almanya'daki tüm faaliyetlerini yasakladıklarını, bunun örgütle ilgili her şeyi kapsadığını söyledi.

        İçişleri Bakanı Maiziere, sosyal medyada, gösterilerde ve kamuoyunda açık bir şekilde IŞİD'in simgelerinin kullanılmasının da bugünden itibaren yasaklandığını belirtti.

        IŞİD için yardım ve propaganda yapmanın, sembollerini göstermenin ve her türlü destekleyici faaliyetin, örgüt için para ve malzeme, özellikle de savaş için adam toplamanın yasaklandığını vurgulayan Almanya İçişleri Bakanı Maiziere, bu yasağa karşı yapılan faaliyetlerin artık suç olduğunu ifade etti.

        "IŞİD, Almanya'nın kamu güvenliği için de bir tehdittir'' diyen Maiziere, terör örgütü IŞİD'in militan toplamak amacıyla Suriye ve Irak'taki savaşa katılma çağrısı yaptığını belirtti.

        Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin açıkladığı verilere göre, ülkesinden yaklaşık 400 kişi Irak ve Suriye'ye giderek IŞİD'e katıldı. Almanya'dan giden 40 kişi IŞİD saflarında savaşırken öldürüldü, 100 kişi ise, geri döndü.

        Geri dönenlerin birçoğunun hayal kırıklığı yaşadığına dikkati çeken Maiziere, bölgeye gidenlerin savaş tecrübesi kazandıklarını dikkat çekerek, "Nefret etmeyi ve öldürmeyi öğrendiler" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ