Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi İsrailli sözcü: Türkiye’ye aşığım, İsrail, Emanuel Nashdon.

        İsrail, Dışişleri Bakanlığı'nda sözcülük koltuğuna İsrail'in Ankara'daki büyükelçiliğinde uzun yıllar müsteşar olarak görev yapan elçi Emanuel Nashdon'u atadı.

        İsrail’in Dışişleri Bakanlığı sözcüsü olan Emanuel Nashdon, çok akıcı bir şekilde konuşmasıyla dikkat çekiyor. 4 yıl Ankara’da görev yapan Nashdon, "Türkiye'nin kalbimde çok özel bir yeri vardır. Türkiye benim aşık olduğum bir ülkedir" dedi.

        Nashdon, "Ankara'da 2002-2006 yıllarında diplomat olarak görevde bulundum. Bu benim için sıradışı bir deneyimdi. Çok güzel birçok insanla tanıştım ve Türkiye'ye karşı, kültürüne karşı, insanına karşı çok sıcak duygular besliyorum. Türkiye'nin kalbimde çok özel bir yeri vardır ve aşık olduğum bir ülkedir. Ben kuvvetle ülkelerimiz arasında diyalog ve dostluk olacağına inanıyorum" dedi.

        Son görev yeri Berlin'de de Türklerle yakın dostluklar kurduğunu ifade Nashdon, Türk mutfağını ise çok sevdiğini söylüyor.

        İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü görevine getirilen Emmanuel Nahshon, Fransa'da doğdu. Çocukluk yıllarında ailesi İsrail'e göç etti. Emmanuel Nahshon, Kudüs İbrani Üniversitesinde Hukuk tahsili yaptı.

        1992 yılında meslek memuru olarak göreve başladığı İsrail Dışişleri Bakanlığında sırasıyla Venezuella, Brüksel, Ankara ve Berlin'de görev yaptı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ