Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika 'Barbarca öldürülmesini kınıyoruz' , ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD'in İngiliz yardım kuruluşu görevlisi David Haines'i kafasını keserek infaz etmesine sert tepki gösterdi

        IŞİD'in İngiliz yardım kuruluşu görevlisi David Haines'i kafasını keserek infaz etmesine sert tepki gösteren ABD Başkanı Obama, "David Haines'in IŞİD tarafından barbarca öldürülmesini kınıyoruz" dedi.

        ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan halkının kalbinin David Haines'in ailesi ve İngiltere halkıyla birlikte olduğunu söyledi.ABD'nin üzüntü ve kararlılık içinde yakın müttefikleriyle birlikte omuz omuza olduğunu ifade eden Obama, olayı "barbarca" olarak nitelendirdi ve güçlü şekilde kınadıklarını belirtti.

        Obama, ABD'nin bu tür zalimce saldırıları işleyenleri adalet önüne getirmek, bölgede, dünyada ve ülkelerindeki halklara yönelik tehditleri ve saldırıları azaltmak için Birleşik Krallık, bölge ve dünyadaki çeşitli ülkelerden oluşacak geniş bir koalisyonla birlikte çalışacaklarını ifade etti.

        İngiltere Başbakanı David Cameron da, "Katilleri yakalamak için elimizden geleni yapacağız ve ne kadar sürerse sürsün adalet karşısında çıkarılmalarını sağlayacağız" ifadesini kullanmıştı.İskoçya'nın Perth şehri doğumlu 44 yaşındaki iki çocuk babası Haines, 2013 yılının Mart ayında Suriye'de kaçırılmıştı.

        Haines, Fransız bir yardım kuruluşu için çalışıyordu. IŞİD bu ay ABD'li gazeteci Steven Sotloff'u, geçen ay ise yine ABD'li gazeteci James Foley'i kafasını keserek infaz etmişti.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ