Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Nijerya'da kilisenin konukevinin çökmesi, Tüm Uluslar Yuşa Sinagogu Kilisesi, kurtarma çalışması, çökme, yenileme çalışması,Ulusal Afet Yönetimi Kurumu Sözcüsü İbrahim Farinloye, ölü sayısı 46'ya yükseldi, kimyasal iddiaları, helikopter

        Nijerya'nın Lagos kentinde geçen cuma günü çöken kilisenin konukevinde ölenlerin sayısının 46'ya yükseldiği bildirildi.

        Tüm Uluslar Yuşa Sinagogu Kilisesi'nde devam eden arama kurtarma çalışmalarında çıkarılan cesetlerle birlikte ölü sayısı 46'ya ulaştı. Enkazdan 140 kişi sağ olarak kurtarıldı.

        Kilisenin, alçak irtifadan uçan bir uçaktan kimyasal madde atıldığı için çöktüğü iddiaları dile getirilse de AA'ya konuşan Ulusal Afet Yönetimi Kurumu Sözcüsü İbrahim Farinloye, yenileme çalışmaları nedeniyle binanın çöktüğünü söyledi.

        Nijerya medyasına göre, konukevinin sahibi, çok sayıda kişinin katılımıyla düzenlenen dini tören sırasında bir helikopterin binanın çevresinde dönmesinden sadece birkaç dakika sonra binanın birden çöktüğünü, helikopterden atılmış olabilecek bazı maddelerin çökmeye neden olabileceğini iddia etti. Konukevi sahibi, olayı ''terör saldırısı'' olarak niteledi.

        Afrikalı futbolcular, siyasetçiler ve ünlülerin, Tüm Uluslar Yuşa Sinagogu Kilisesi'ni düzenli olarak ziyaret ettiği biliniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ