Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Tayfun binlerce kişiyi evsiz bıraktı, Filipinler'de oluşan seller nedeniyle binlerce insan evlerinden tahliye edildi

        Filipinler'de saatte hızı 160 kilometreye ulaşan Kalmaegi Tayfunu, Cagayan ve Isabela adalarını vurdu. Tayfun sebebiyle binlerce insan evlerinden tahliye edildi. 7 bin 800 Filipinli, yoğun yağmur ve fırtınanın sebebiyle oluşan seller nedeniyle evsiz kaldı. İki adaya tahliye merkezleri kurulurken ve evlerinden tahliye edilen insanlar adalarda kurulan tahliye merkezlerine taşındı. Tayfunun vurduğu bölgelerde güvenlik nedeniyle tatil ilan edildi.

        Filipinler İçişleri Bakanı Manuel Roxas, tereddüte gerek olmadığını söylerken, "Tayfunun olacağını biliyorduk. Bu nedenle erkenden güvenlik önlemlerimizi aldık. Şimdiye kadar hayatını kaybeden bir vatandaşımız yok" diye konuştu.

        Filipinler'de her sene 20 kez fırtına veyaTayfun felaketi görülüyor. Bu yıl temmuzda başkent Manila bölgesinde etkili olan Rammasun Tayfunu nedeniyle 98 kişi hayatını kaybetmişti. Geçen yıl meydana gelen yıl Haiyan Tayfun'u sebebiyle ise yaklaşık 10 bin kişi hayatını kaybetmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ