Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suriye'den ABD'ye IŞİD mektubu, İngiliz Independent gazetesinden Robert Fisk, Suriye'nin ABD'ye bir mektup göndererek, IŞİD'e karşı işbirliği teklif ettiğini yazdı

        "Esad'ın Amerika'ya mektubu" başlıklı yazısında Fisk, Suriye'nin Washington'a yazdığı resmi bir mektupla, IŞİD'e karşı savaşta işbirliği yapmaya çağırdığını iddia etti. Fisk, bunun Obama'yı diplomatik bir sorunla karşı karşıya bıraktığını düşünerek "Herhangi bir işbirliğinin maliyeti büyük olabilir." ifadelerini kullandı. Fisk'e göre Obama bu teklifi reddetmek zorunda kalacak, ancak bunu biraz da olsa utanç hissetmeden yapamayacak.

        Makaleye göre ABD'nin Temsilciler Meclisi'ne hitaben Suriye parlamentosu sözcüsü Muhammed Cihad el Laham tarafından yazılan mektupta Kongre ve Senato üyeleri, IŞİD, El Nusra Cephesi ve başka gruplar tarafından düzenlenecek olan "olası bir kirli bombalı saldırıdan Amerikalıları ve Suriyelileri kurtarmak için" işbirliğine çağrılıyor.

        ABD'nin IŞİD'e karşı savaşta yardım etmeyi ve eğitmeyi düşündüğü "ılımlı" muhalefet gruplarının ise IŞİD'i destekleyen gruplardan farkı olmadığı yazılan mektupta "ılımlı muhalefet" diye anılan grupların "bir masumu, başı kesilen Amerikalı gazeteciyi IŞİD'e sattığını" söyleniyor.

        Fisk kaleme aldığı yazısında, bundan sadece bir yıl önce ABD'nin Suriye rejimini bomba ve füzelerle yerle bir etmek istediğini, şimdi ise "IŞİD rejimini bomba ve füzelerle imha etmek istediğini, Suriye'nin Washington'un aradığı destek için bir fiyat biçeceğini" belirtiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ