Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Kerry’den Esad’a müdahale sinyali, Washington, Suriye’deki IŞİD hedeflerini vurmasının arifesinde, Şam yönetimini yeniden kimyasal silah kullanmakla suçladı,

        ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı klor gazı kullanarak kimyasal silah anlaşmasını bozmakla suçladı.

        Dün ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde konuşan Kerry, "Esad'ın klor kullandığına dair delil olduğuna inanıyoruz. Klor gazı listede olmasa da Kimyasal Silahlar Konvansiyonu'na göre kullanımı yasak" dedi.

        Kerry'nin bu açıklamasını, ABD Senatosu, Beyaz Saray'ı Suriye'deki 'ılımlı' grupları Irak ve Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşıt mücadele adı altında eğitim ve silah yardımı konusunda yetkilendirmesinin öncesinde geldi. Bir önceki gün de ABD Temsilciler Meclisi yardımı onayladı.

        ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel de, IŞİD'in Suriye'de vurulmasına yönelik planın ABD ordusu tarafından kabul edildiğini söyledi.

        Daha önce Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin IŞİD'i vurma bahanesiyle Suriye ordusuna yönelik saldırılar düzenleyebileceğini iddia etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ