Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Papa Avrupa turunda, Avrupa ülkelerini ziyaret edecek olan Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis'in ilk durağı Arnavutluk oldu

        Papa Francis'i Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki Uluslararası Rahibe Teresa Havalimanı'nda Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile diğer üst düzey siyasi ve dini temsilciler karşıladı.

        Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Avrupa ülkeleri turu kapsamında ziyaret ettiği Arnavutluk'ta Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ile bir araya geldi.

        Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde resmi törenle karşılanan Papa Franciscus, önce İzlenimler Kitabı'na Arnavutluk ve Arnavutlar ile ilgili düşüncelerini yazdı.

        Daha sonra Cumhurbaşkanı Nişani ile görüşen Papa Franciscus, kendisini görmeye gelenArnavutluk halkına teşekkür etti.

        Papa Franciscus, ''kahramanca ölen şehitler ülkesi'' olarak nitelediği Arnavutluk'ta halkın en zor yasak ve sürgünler sırasında bile dinlerine bağlılığını kanıtladığını söyledi.

        Yüzyıllardır farklı dini inanışlara ev sahipliği yapan Arnavutluk'ta çeşitli dinlere mensup kişilerin hoşgörü içinde yaşadığını belirten Papa Franciscus, "Bu, dünyanın diğer ülkeleri için bir ilham, bir örnek olmalıdır. Arnavutluk'u ayrıcalıklı kılan farklı din mensuplarının hoşgörü içinde yaşayabilmesidir. Günümüzde, terörist ve radikal gruplar, dinin asıl amacını ve anlamını değiştirmek istiyor. Dinlerarası farkları, diyalog için kullanmak yerine, şiddet ve kötülüğe alet ediyorlar. Oysa ki Tanrı'ya inanmak, bu davranışlarda bulunmayı yasaklar" diye konuştu.

        Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nişani de Papa'nın ziyaretinin Arnavutluk için tarihi bir önem taşıdığını belirterek, Arnavutluk halkının ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

        Görüşmenin ardından Papa Franciscus, "Papamobil" ile halkı selamlayarak ayinin yapılacağı Rahibe Teresa Meydanı'na hareket etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ