Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu 'IŞİD rehineleri dövüştürüyordu', IŞİD’in elinden fidye ile kurtulan İtalyan rehine Federico Motka'dan kan donduran açıklamalar

        HT GAZETE

        Rehin aldıkları 2 Amerikalı gazeteci ve 1 İngiliz yardım görevlisini başlarını keserek öldüren IŞİD örgütünün elinden 3.2 milyon Euro karşılığında kurtarılan İtalyan yardım görevlisi Federico Motka, yaşadığı dehşeti anlattı. New York Times Gazetesi’ne konuşan Motka, öldürüleceği söylenen Amerikan gazeteci John Cantlie ile öldürülen ve katledilme görüntüleri yayınlanan meslektaşı James Foley’in dövüştürüldüğünü gördüğünü söyledi. Motka, militanların kendisini de rehinelerden biriyle dövüşmeye zorladığını açıkladı.

        IŞİD militanları, rehin aldıkları bu kişileri zorla dövüştürerek, kaybedene de, Guantanamo’da tutuklu bulunan El Kaide ya da Taliban militanlarına uygulanan “waterboarding” (sorgulanan kişide su ile boğulma hissi yaratan bir işkence türü), elektroşok işkencesi uyguluyormuş. IŞİD militanları, “Royal Rumble” (Kraliyet Gürlemesi) adını verdikleri bu dövüşlerden çok hoşlanıp bunu bir oyun olarak görüyormuş.

        AİLEDEN ACILI ÇAĞRI

        2 yıl önce James Foley ile birlikte IŞİD tarafından Suriye’de kaçırılan 43 yaşındaki John Cantlie için bekleyiş sürüyor. Cantlie’nin ailesi, IŞİD’e serbest bırakması için ağlayarak çağrıda bulundu. 2012 yılının kasım ayından bu yana haber alınamayan Cantlie’nin bir süre önce IŞİD tarafından görüntüsü yayınlanmış ve “Başı kesilme sırası onda” denilmişti. IŞİD Amerikalı gazeteci Foley (40) dışında 31 yaşındaki Steven Sotloff ile 44 yaşındaki David Haines’i de öldürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ