Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Müslümanlardan IŞİD’e karşı kampanya, İngiltere'de yaşayan Müslümanlar, IŞİD'e karşı bir video hazırladı

        İngiltere'de yaşayan Müslümanlar IŞİD'e karşı #NotInMyName (Benim adımla yapma) etiketi kullanarak sosyal medya kampanyası başlattı.

        IŞİD, kendi propagandasını yapma, Youtube'da kanlı videolar paylaşma ve 'etiket kullanma gibi yollarla sosyal medyayı etkili biçimde kullanıyor. Buna karşılık olarak dünyanın çeşitli yerlerinden Müslümanlar #NotInMyName (Benim adımla yapma) etiketi ile IŞİD'in kendi dinlerini temsil etmediğini vurgulayan bir kampanya başlattı.

        Mashable'daki habere göre, 10 Eylül'de, Londra merkezli bir organizasyon olan 'Active Change Foundation' (Aktif Değişim Vakfı) hazırladıkları bir video ile birlikte kampanyalarını internette paylaşarak başlattı.

        'Active Change Foundation'ın kurucusu Hanif Qadir, İngiltere'de yayınlanan Daily Mirror'a konuştu ve İngiliz yardım görevlisi David Haines'in 13 Eylül'de IŞİD tarafından başının kesilmesinden bahsederken, "Masum bir insanın öldürülmesinin hiçbir din veya kesim için bir mazereti olamaz" dedi. Qadir "Bu IŞİD teröristleri gerçek Müslüman değiller. İslam'ın gerçek öğretileri olan barış, merhamet ve şefkati hayata geçirmiyorlar ve tüm insanlığa düşmanlar." ifadelerini kullandı.

        Başladığından beri yükselişte olan sosyal medya kampanyası için son 7 gün içinde Twitter'da 14,000'den fazla mesaj atıldı. Müslümanlar #NotInMyName etiketi ile birlikte çektikleri fotoğraflarını Twitter ve Instagram'da paylaşmaya devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ