Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İsrail dosyayı kapattı!, İsrail yönetimi, 3 Yahudi yerleşimciyi kaçırmakla suçladığı Amir Ebu Iyşe ile Mervan el-Kavasımi’nin öldürüldüğünü açıkladı. 3 gencin öldürülmesi Gazze saldırılarına gerekçe gösterilmişti

        HT GAZETE

        İsrail yönetimi, 3 Yahudi yerleşimciyi kaçırmakla suçladığı Amir Ebu Iyşe ile Mervan el-Kavasımi’nin öldürüldüğünü açıkladı. 3 gencin öldürülmesi Gazze saldırılarına gerekçe gösterilmişti.

        İsrail ordusu, 12 Haziran’da kaybolan ve ölü bulunan 3 Yahudi yerleşimciyi kaçırmakla suçladığı Amir Ebu Iyşe ile Mervan el-Kavasımi’nin düzenlenen operasyonda öldürüldüğünü açıkladı. İsrail Ordu Radyosu’ndan yapılan açıklamaya göre İsrail askerleri ve İsrail İç İstihbarat Teşkilatı (Şin Bet) ajanları, Ebu Iyşe ve Kavasımi’nin El-Halil kentinde bulundukları yeri tespit etti. İsrailli güvenlik güçleri düzenledikleri şafak baskınıyla Ebu Iyşe ve Kavasımi’yi, kaldıkları yerde kuşattı. Çıkan kısa çatışmada iki Filistinli öldürüldü. İsrail ordusundan Yarbay Peter Lerner, “Biz ateş açtık. Onlar da karşılık verdiler ve çıkan çatışmada öldürüldüler” dedi.

        İsrail yönetimi, 12 Haziran’da, Batı Şeria’daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan ve 30 Haziran’da cesetleri bulunan 3 Yahudi yerleşimcinin kaçırılmasından sorumlu tuttuğu Amir Ebu Iyşe ve Mervan el-Kavasımi’yi yakalamak için El-Halil kentine çok sayıda baskın düzenlemişti. İsrail ordusu, baskınlar kapsamında Ebu Iyşe ile Kavasımi’nin evini havaya uçurmuştu.

        HAMAS’TAN SERT TEPKİ

        Hamas yaptığı açıklamada, “Suikast, direnişi zayıflatmayacaktır” dedi. Hamas önce ikisi 16, biri 19 yaşındaki İsrailli gençlerin öldürülmeleri ile bağlantısı olmadığını açıklamıştı. Daha sonra ise HAMAS’ın siyasi büro şefi Halid Meşal İsrailli gençleri üyelerinin öldürdüğünü söylemişti.

        2138...

        İsrail ise 3 gencin öldürülmelerinin ardından önce Gazze’ye hava saldırıları düzenlemiş, daha sonra da bölgede kara harekâtına başlamıştı. Saldırılarda, büyük çoğunluğu sivil 2138 Filistinli hayatını kaybetmişti. Hamas’ın İsrail’e yönelik roket saldırıları sonucu da çoğu asker 73 kişi ölmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ