Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Çin’de köpeğe işkence eden cani yakalandı, Labrador cinsi köpeğe işkence eden cani şoförü sosyal medya ifşa etti

        Çin'de Labrador cinsi bir köpeğin arabanın arkasına iple bağlanarak trafikte sürüklendiği bir videonun internette yayınlanmasıyla, sosyal medya kullanıcıları bir kampanya başlatarak şoförün kimliğini tespit etti.

        Geçen hafta internete yüklenen videoda, Guangdong eyaletinde hareket halindeki araba, arkasına iple bağlanan bir köpeği sürüklerken görülüyordu. Çin'in Twitter'ı olarak bilinen sosyal medya sitesi Sina Weibo'da büyük tepkiye yol açan videonun ardından harekete geçen kullanıcılar, işkenceyi yapan şoförün izini sürdü.

        Bir grup kullanıcı, aracın kayıt numarasını bularak şoförün Zheng Weiyang adında bir fabrika sahibi olduğunu tespit etti. Bununla da yetinmeyen grup, şoförün kimlik ve telefon numarasını internete yükledi.

        'Çok ısırıyordu, kurtulmak için yaptım'

        Tüm bunların üzerine yerel bir televizyona konuşmak zorunda kalan Zheng, 'sorun çıkaran köpekten kurtulmak' için bir arkadaşının ona köpeği taşla öldürmeyi önerdiğini, bunu yapamadığı için hayvanı arabaya bağladığını itiraf etti.

        Zheng, yayında kullanıcılardan kendisinin bilgilerini daha fazla yaymamalarını isterken, kendisini şu sözlerle savunmaya çalıştı:

        "Niyetim bunu yapmak değildi. Çok fazla ısırdığı için başka bir seçeneğim kalmadı. Bir arkadaşım köpeğe ölene kadar taşla vurmamı önerdi. Bunu yapamadığım için köpekten kurtulmak için arabamın arkasına bağladım. Dikiz aynasından köpeği göremiyordum. Bir sürücü bana ne yaptığımı sordu ben de köpeğin deli olduğunu ve onu başımdan atacağımı söyledim."

        Geçtiğimiz haftalarda Hong Kong'lu bir adam köpeğini çamaşır makinesine atıp görüntülerini yayınlayınca büyük tepki toplamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ