Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer IŞİD'ın kaçırdığı Fransız turist öldürüldü

        Pazar günü Cezayir'de kaçırıldığı belirtilen Fransız vatandaşı Herve Pierre Gourdel'in öldürüldüğü açıklandı. Fransız medyasında yer alan habere göre, internette yer alan 'Fransız hükümetine kanlı mesaj' başlıklı viedoda Gourel'in katledilmesi ile ilgili görüntüler yer aldı. Fransız makamlarından ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

        Pazartesi günü Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cezayir'de Fransız vatandaşı bir turistin kaçırıldığı duyurulmuştu. 55 yaşında Herve Pierre Gourdel isimli turistin, Cezayir'in doğusundaki Tizi Ouzou bölgesinde dağ yürüyüşü yaptığı sırada kaçırıldığı belirtilmişti.

        Daha sonra internette yayınlanan bir videoda Gourdel'in kendilerine Halife'nin Askerleri ismini veren IŞİD'e bağlı bir örgüt tarafından kaçırıldığı duyurulmuştu. Fransa Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin de gerçekliğini doğruladığı videoda teröristler, Fransa'nın, IŞİD hedeflerine yönelik yeni bir hava saldırısında Fransız turistin öldürüleceği tehditinde bulunmuştu. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise Fransa'nın hiçbir terörist grubun şantajına boyun eğmeyeceğini vurgulamıştı.

        HOLLANDE İNFAZI DOĞRULADI: VATANDAŞIMIZ CANİCE KATLEDİLDİ

        FransaCumhurbaşkanı François Hollande, Cezayir'de kaçırılan Fransız vatandaşı Herve Pierre Gourdel'in öldürüldüğünü doğruladı.

        Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları için New York'ta bulunan François Hollande, Gourdel'in 'korkakça ve zalimce' katledildiğini söyledi. Hollande, "Vatandaşımız iğrenç saldırının kurbanı oldu. Bu suçu işleyenler cezalandırılacaktır. Bu saldırganlık kararlılığımı daha fazla güçlendirdi." ifadelerini kullandı.

        FransaCumhurbaşkanı Hollande, IŞİD'in Irak'ta ve Suriye'de katliamlar yaptığını belirterek, "EvetFransabu gruba karşı seferber olmuştur." dedi. François Hollande,Fransa'nın teröre karşı savaşının her yerde devam edeceğini, IŞİD'e karşı hava saldırılarının gerekli görüldüğü her an yeniden gerçekleştirileceğini vurguladı. Hollande, son olarak yarın Elysee'de Savunma Konseyi'ni toplayacağını duyurdu.

        Bu arada Paris Savcılığı tarafından Herve Pierre Gourdel'in Cezayir'de kaçırılıp öldürülmesi ile ilgili soruşturma açıldığı belirtildi.

        Fransaİslam Konseyi'nden (CFCM) yapılan açıklamada ise Gourdel'in infaz edilmiş olmasının kendilerini dehşete düşürdüğüne vurgu yapıldı. CFCM yetkilisi Abdallah Zekri ne İslam ne de diğer dinlerle hiçbir ilgisi bulunmayan IŞİD örgütünün bu katillerine karşı büyük öfke duyduğunu ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ