Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İngiltere'yi sarsan seks skandalı!, İngiltere’de görev yapan Muhafazakar Partili Sivil Toplum Bakanı Brooks Newmark, genç bir kadın rolü yapan erkek gazetecinin tuzağına düştü

        İngiltere'de Muhafazakar Partili Sivil Toplum Bakanı Brooks Newmark, genç bir kadın rolü yapan erkek gazeteciye, akıllı telefon uygulaması 'Whatsapp' üzerinden cinsel organının fotoğrafını gönderdiği ortaya çıkınca işinden istifa etmek zorunda kaldı.

        4 oğlu ve 1 kızı olan 56 yaşındaki evli siyasetçinin, Sunday Mirror için çalışan gazeteciye Twitter üzerinden de cinsel içerikli bir çok mesaj gönderdiği ve hatta Birmingham'da düzenlenecek Muhafazakar Parti kongresinde buluşmayı teklif ettiği de iddia edildi.

        Olayın ortaya çıkmasının ardından Newmark yazdığı istifa mektubunda, "Pazar günü benim hakkımdaki bir haberin gazetede yayınlanacağını öğrendikten sonra Sivil Toplum Bakanlığı görevinden istifa etmeye karar verdim. Bu zor dönemde ailemin özel hayatına ve gizlilik hakkına saygı duyulmasını rica ediyorum. Ben hala bu hükümetin sadık bir destekçisiyim" ifadelerini kullandı.

        Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry'nin yakın arkadaşı olan ABD doğumlu siyasetçinin istifası, Muhafazakâr Parti'de büyük şok etkisi yarattı.

        Başbakan David Cameron Newmark'ın istifası ile ilgili bir açıklama yapmaktan kaçınırken, yerinden boşalan Sivil Toplum Bakan görevine, Reading Milletvekili Rob Wilson'u atadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ