Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer F35,F35'E siber saldırı,F35savaş uçağı, F35 savaş uçağı ile ilgili bilgilerin hack’lendi,F35 savaş uçağı bilgileri hack'lendi

        HT GAZETE

        Türkiye ile birlikte 8 ülkenin ortak projesi olan F35 savaş uçağı ile ilgili bilgilerin hack’lendiği ortaya çıktı. Danimarka’nın Terma firması, 2008-2012 yılları arasında tüm bilgilerinin bilinmeyen kişilerce ele geçirildiğini açıkladı.

        ABD öncülüğünde Türkiye, İtalya, Hollanda, Kanada, Norveç, Avustralya, İngiltere ve Danimarka’ya ait F35 projesinin siber saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

        Danimarka Savunma Bakanlığı Siber Güvenlik Merkezi Bölümü yetkililerinden Thomas Lund Sörensen, ülkenin en büyük silah üreticisi Terma’nın 2008-2012 tarihleri arasında profesyonel bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradığını belirtti. Buna göre, F35 savaş uçaklarının yapımını ve gizli bilgilerini içeren firmanın bilgisayarları, bu 4 yıl içinde hack’lenmiş. Hacker’ların Terma’nın F35 savaş uçakları için ürettiği elektronik radar sistemiyle ilgili gizli bilgilere ulaştığı tahmin ediliyor.

        ‘ARKASINDA ÇİN VAR’

        Danimarka resmi televizyonu DR’nin haberine göre, siber saldırının ardında Çin var. Güvenlik firması Alienvault, Danimarka silah sanayiinin kalbine siber saldırı düzenleyip gizli bilgilere ulaşan hacker’ların kod adının Whg0001 olduğunu ve Çin Genelkurmayı ile irtibatlı bulunduğunu savundu.

        Sörensen, 2012 sonlarına doğru siber ajanlık konusunda bilgi sahibi olduklarını ve bu konuda silah sanayiinde üretim yapan firmaları uyardıklarını açıkladı. Yetkililer, hangi bilgilere erişildiği hakkında net fikirlerinin olmadığını, konunun detaylı inceleme sonucu açıklığa kavuşacağını söyledi. F35, savaştaki her amaç için farklı uçak geliştirmenin masraflı olması dolayısıyla tüm görevleri yerine getirmesi için tasarlanıyor. Çin daha önce F35 savaş uçağının kopyası olan J20 uçağını tanıtmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ