Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Ukrayna,Ukrayna'da ateşkes ihlalleri sürüyor,Ukrayna ateşkes,Rusya,Rus yanlısı ayrılıkçılar

        Terörle Mücadele Merkezi Basın Bürosundan yapılan açıklamada, Rus yanlısı ayrılıkçıların 24 saat boyunca 14 kez ateşkes sürecini ihlal ettiği, Donetsk Havalimanı ile Debaltsevo ve Sçastye kasabaları yakınlarında silahlı saldırılar düzenlediği iddia edildi.

        Açıklamada, saldırılara karşılık verilmesi sonucu, ayrılıkçılardan ölenler olduğu, 3 askerin de yaralandığı ifade edildi.

        Öte yandan, eski Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Sekreteri Andrey Parubiy, basına yaptığı açıklamada, doğudaki Rus yanlısı ayrılıkçıların ateşkes sürecine riayet etmediğini ve amaçlarının kendileri için stratejik önem taşıyan bölgeleri en kısa zamanda ele geçirmek olduğunu vurgulayarak "Teröristlerin ilk fırsatta saldıracakları esas noktaların Donetsk Havaalanı, Mariupol kenti ve Debaltsevo kasabası" olduğunu bildirdi.

        Parubiy, "Ayrılıkçılar için Donetsk Havaalanı, deniz limanı olan Mariupol kenti ve Donetsk ile Luhansk arasındaki önemli bağlantı noktası olan Debaltsevo kasabası çok önemlidir. Hükümet güçleri, bu bölgelerde asker ve ağır silahlarını, taraflar arasında imzalanan memorandum uyarınca, tek taraflı olarak geri çekerse çok tehlikeli olur ve yeni facialara yol açar" değerlendirmesinde bulundu.

        Bu arada, Ukrayna silahlı kuvvetleri, ayrılıkçıların saldırılarına karşılık liman kenti Mariupol ve Debaltsevo'daki askeri varlığını güçlendirmeyi sürdürüyor.

        REHİNE DEĞİŞİMİ YAPILDI

        Ukrayna Hükümeti ile doğudaki bazı bölgeleri kontrolünde tutan ayrılıkçılar arasında rehine değişimi yapıldı.

        Devlet Başkanı Petro Poroşenko, sosyal paylaşım ağı üzerinden yaptığı açıklamada, taraflar arasında rehine değişimi yapıldığını, Donetsk'teki ayrılıkçıların elinde tutulan 30 askerin kurtarıldığını duyurdu.

        Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından tek taraflı ilan edilen Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Rehineler ve Mülteciler Komitesi Başkanı Darya Morozova da hükümetle esir değişiminde, rehin tutulan 30 Ukrayna askerine karşılık, 60 Rus yanlısı ayrılıkçının serbest bırakıldığını belirtti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ