Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Brezilya'da rehine şoku

        Brezilya’nın başkenti Brasilia’da silahlı bir saldırgan dün Saint Peter Oteli’ne girerek tabancayla çalışanlardan birini rehin aldı. Saldırgan, otelin 13’üncü katına çıkardığı rehinenin üzerine dinamit lokumlarına benzer cisimlerin bulunduğu bir yelek giydirdi. Polis oteli boşaltırken çevre binalara keskin nişancılar yerleştirdi. 7 saat sonra rehineyi serbest bırakmaya ikna edilen saldırgan gözaltına alındı. Saldırganın silahı oyuncak çıktı.

        SABIKALILAR SEÇİLMESİN

        Polis tarafından adının Jac Souza de Santos olduğu açıklanan saldırgan, Devlet Başkanı Dilma Rousseff’in yeniden seçilmemesini ve ‘sabıka kaydı yasası’nın uygulanmasını istedi. Söz konusu yasa, sabıka kaydı olanların seçilmesini engelliyor. Rousseff, 5 Ekim’de yapılması planlanan devlet başkanlığı seçimlerinin favorisi. Son anketlere göre rakibi Marina Silva’ya dört puan fark atan Rousseff, askeri yönetime karşı savaşırken 1970 yılında yakalanmış ve 2 yıl hapis yatmış eski bir gerilla.

        GÖSTERE GÖSTERE YAPTI

        Polis yetkilisi Paulo Henrique Almedia, saldırganın cumartesi gününden beri otelde kaldığını ve etrafındakilere “yakında bir şey patlatacağım” dediğini söyledi. Sözcü AFP’ye yaptığı açıklamada, Souza’nın elindeki tabancanın oyuncak olduğunu dinamit lokumuna benzeyen cisimlerin de araştırıldığını kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ