Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Kabenin çevresi değişecek, Kabe, Mekke, Suudi Arabistan, Kabe-i Muazzama, Mekke-i Mükerreme.

        Suudi Arabistan yönetiminin hac kontenjanlarını yüzde 20 düşürmesine neden olan çalışmalar dolayısıyla geçen yıl daha çok yaşlı ve engellilerin kullanımına açılan tavaf alanından, bu yıl tüm hacı adayları istifade edebiliyor. Ancak yoğunluğun başladığı saatlerde bu alanlar sadece tekerlekli sandalyeli engelliler ile yaşlılara tahsis ediliyor. Kapılarda bekleyen görevliler, başkalarının geçişine izin vermiyor.

        Kabe'nin çevresinde yükselen inşaat iskelelerinde günün neredeyse her saatinde hareketlilik göze çarpıyor.

        Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, onlarca vincin çevrelediği Kabe-i Muazzama'daki inşaat 1 yıl içerisinde tamamlanacak, ardından da yeni yapılan binalarla metaf (tavaf alanı) arasına birkaç yıl önce sökülen Osmanlı revaklarının bir kısmı yeniden yerleştirilecek.

        YOĞUNLUK ARTTI

        Öte yandan Kurban Bayramına 3 gün kala, Mekke-i Mükerreme çevresinde yoğunluk arttı.

        Özellikle vakit namazlarını Kabe'de eda edebilmek için büyük çaba harcayan onbinlerce hacı adayı, saatler öncesinden Mescid-i Haram'a geliyor. Bazı hacı adayları Kabe'nin çevresindeki caddelerde namazlarını eda ediyor.

        İnsan yoğunluğu nedeniyle araç trafiğinin aksadığı Mekke'de hacı adaylarının bir kısmı yürüyerek ya da motosikletlerle Kabe'ye ulaşmaya çalışıyor. Normal koşullarda 10-20 riyal (yaklaşık 6-12 TL) ücret isteyen taksi ve motosiklet sürücüleri, müşterilerinden bayram öncesi 50-70 (yaklaşık 30-42 TL) riyal talep ediyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ