Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Dışişleri'nden İsrail'e kınama, Dışişleri Bakanlığı, İsrail, Filistin, Doğu Kudüs, Givat Hamatos.

        Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail’in, Doğu Kudüs’teki Givat Hamatos yerleşim alanında 2 bin 610 yeni konut inşasına yönelik planlama süreci sonrasında gelinen aşamada uygulamaya geçilmesini kınıyoruz" denildi.

        Uygulamanın uluslararası hukuk bakımından hiçbir geçerliliği olmadığı ve İsrail'in, uluslararası toplumun çağrılarını dikkate alarak 1967 sınırları çerçevesinde iki devletli çözüm zeminini tahrip eden bu tür adımlara bir an önce son vermesi gerektiği ifade edilen açıklamada, şunlar belirtildi.

        "Givat Hamatos’taki söz konusu planlama sürecinin 2012 yılındaki başlangıç aşamasında yaptığımız açıklamayla da vurgulanmış olduğu üzere, İsrail’in, işgal altındaki Filistin topraklarında uluslararası hukuka aykırı olarak sürdürdüğü yerleşim faaliyetleri ve diğer tek taraflı uygulamalarla başta Doğu Kudüs olmak üzere Filistin topraklarının tarihi, beşeri, kültürel ve dini dokusunu değiştirme hedefini güttüğü, ülkemiz ve uluslararası toplumca gayet iyi bilinmektedir. Uluslararası hukuk bakımından hiçbir geçerliliği olmayan bu tür fiili uygulamalar asla kabul edilmeyecektir."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ