Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Endonezya'da hostesli kurbanlık satışı, Endonezya'da bir girişimci, kurbanlıklarını hostes yardımıyla satıyor. Hostesler, müşterilere tablet bilgisayar kullanarak yardımcı oluyor

        Endonezya'da bir girişimci, büyük bir mağazada sergilediği kurbanlıklarını, ajanslardan seçtiği kadın hosteslerle satıyor.

        Geçen yıl kovboy elbisesi giyen satış elemanları, bu yıl geleneksel kıyafetlerle müşterilere yardımcı oluyor. Dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi olan Endonezya'da girişimci Hacı Doni, her sene olduğu gibi bu yıl da kurbanlıklarını ilginç bir yöntemle satıyor. Kurbanlıkları, Depok kentindeki büyük bir mağazada satışa sunan Doni, satış elemanlarını mankenlik ajanslarından seçiyor.

        Kurbanlıkların cinslerinden fiyatlarına kadar tüm özelliklerinin kayıtlı olduğu tablet bilgisayarlarla müşterilere yardımcı olan satış elemanları, yoğun ilgi görüyor.

        ARAP KIYAFETLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

        Hacı Doni, Endonezya'da ve çevre ülkelerde ismini duyururken, Endonezyalı ünlülerden siyasilere kadar ülkenin büyük çoğunluğu Doni'den kurbanlık alıyor.

        Mağazada müşterilere gösterilen özel ilginin yanı sıra kurbanlıklara da özenle bakılıyor. Bakıcılar, kurbanlıkları saat başı suyla serinletiyor, mağazanın havalandırması sağlanıyor.

        Satış elemanı Nene, olumlu tepki aldıklarını belirterek "Giydiğimiz geleneksel Arap kıyafetleri müşterilerin dikkatini çekiyor. Herkesten olumlu tepki alıyoruz. Onlara kullandığımız tabletlerle kubanlıkların cinsinden fiyatlarına kadar tüm bilgileri aktarabiliyoruz" diye konuştu.

        KOVBOY YERİNE MANKEN

        Endonezyalı girişimci Hacı Doni, bu sene de değişik bir konsept uyguladığını ifade ederek "Endonezya halkı renkli organizasyonları seviyor. Ben de her sene kurbanlık satan biri olarak insanların dikkatini çekmek için farklı bir şey yapmak istedim. Geçen sene satış elemanlarım kovboy elbisesi giymişti, bu sene ise Arap yerel elbiseleri giyiyor. Her sene olumlu sonuçlar alıyorum. Ben her sene 4-5 bin inek sattığım için, kurbanlık satışlarında elle kayıt tutulduğunda çok problemler yaşıyordum. Aklıma tablet sistemi kullanmak geldi ve çok memnunum" dedi.

        Hacı Doni, bu sene de satışların iyi olduğunu söyleyerek gelecek sene de farklı bir konsept uygulayacağını sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ