Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Göstericiler, hükümetin görüşme önerisini reddetti

        Hong Kong'da Çin'in genel seçimlere müdahale etmesi kararına karşı yapılan protestolar altıncı gününe girdi. Göstericiler, hükümetin görüşme kararını olumlu karşılamıştı, ancak hükümet yanlılarının göstericilere saldırmasının ardından görüşmeler iptal edildi.

        Göstericiler, Hong Kong'un lideri Leung Chun-ying'in kendileriyle görüşmesini ve ayrıca istifasını talep etmiş, aksi halde hükümet binalarına gireceklerini ve gösterilerin daha da büyüyeceği tehdidinde bulunmuştu. Göstericilerin verdiği süre de dün gece sona erdi. Sürenin sona ermesine çok az bir zaman kala basının karşısına çıkan Hong Kong yönetimi başkanı Leung Chun-ying (CY Leung), istifa etmeyeceğini ancak yönetimin göstericilerle konuşmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

        Gösterilerde rol oynayan Hong Kong Öğrenci Federasyonu, Hong Kong'un üst düzey yetkililerinden Carrie Lam ile halka açık bir toplantı yapabileceklerini duyurdu ve ancak Leung'un dürüstlüğünü kaybettiği ve istifa etmesinde ısrarcı olacaklarını bildirdi.

        Gösterilerin başını çeken Merkezi İşgal Et (Occupy Central) grubu ise konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı ve yapılacak görüşmelerin siyasi çıkmazda bir dönüm noktası olmasını umduklarını dile getirdi. Bu grup da Leung'un istifası çağrısını yineledi.

        Ancak Mon Kok semtinde göstericilere saldırılmasının ardından Hong Kong Öğrenci Federasyonu, Lam ile görüşmeleri iptal ettiğini duyurdu. Mong Kok'ta yüzlerce hükümet yanlısı grup, göstericilere saldırdı ve çadırlarını parçaladı. Polis ise buna engel olamadı, ancak 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

        Bu arada Hong Kong'daki gösterilerin fotoğraf ve videosunu yayınlamayan ve gösteri haberlerini sansürleyen Çin'in resmi medyası da Pekin'in geri adım atmayacağını yazdı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ