Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Obama,Abd Başkanı Obama,Abd Başkanı Obama'dan bayram tebrik mesajı,ABD Başkanı Obama'dan Kurban Bayramı tebrik mesajı

        ABD Başkanı Barack Obama, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Eşi Michelle Obama ile tüm dünyadaki Müslümanların Kurban Bayramı'nı kutlayan Başkan Obama, hac vazifesini yapanları ise tebrik etti..

        Hac'cı 'dünyanın en büyük ve en çeşitlilik içeren buluşması' olarak nitelendiren Obama, Amerikalı Müslümanların da hac vazifesini yapanların arasında olduğunu dile getirdi. Obama, "Hac, Sünni veya Şii olsun dünyanın dört bir yanındaki Müslümanları bir araya getiriyor." ifadelerini kullandı.

        Hac vazifesinin soy, mezhep, ırk, din, cinsiyet veya yaşa bakmaksızın insanlığın eşit olduğunun bir hatırlatıcısı olduğunu belirten Obama, "Kurban Bayramı'nda Müslümanlar, yoksullara yardım etme geleneğini devam ettiriyor. Açlık, hastalık, baskı ve çatışmalar yüzünden acı çekenlere yardım eden inanç topluluklarının bu çabalarına katılıyor." dedi.

        Amerikan halkı adına en içten tebriklerini sunduğunu dile getiren Obama, "Hacı adayları ve dünya genelindeki tüm inançtan insanların barış dualarının duyulması ve kabul olmasını diliyorum." şeklinde konuştu. Obama mesajına "Bayramınız mübarek olsun." ifadesiyle son verdi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ