Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu BM'den Kobani çağrısı

        Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Kobani'nin IŞİD'in eline geçmesi durumunda katliam işlenebileceği uyarısı yaparak uluslararası toplumun biran önce harekete geçmesini istedi.

        Mistura, yaptığı yazılı açıklamada, IŞİD'in Irak ve Suriye'de ele geçirdiği kentlerde işlediği katliam, tecavüz ve vahşi suçlara tüm dünyanın gözleriyle şahit olduğunu söyledi.

        Türkiye-Suriye sınırındaki Kobani kentinin de üç haftadır IŞİD kuşatması altında olduğunu ve burada bulunan 400 bin Kürdün kendilerini "büyük bir cesaretle savunduklarını" kaydeden Mistura, "Kobani artık kendini savunamayacak duruma gelmek üzere. Onlar normal silahlarla kendilerini savunurken IŞİD tanklar ve toplarla saldırıyor. Uluslararası toplumun Kobani'yi savunması gerekiyor. Uluslararası toplum, bir kentin daha IŞİD'in eline düşmesine seyirci kalamaz" ifadelerini kullandı.

        Türkiye'nin çok cömert bir şekilde 200 binden fazla Kobaniliyi topraklarına kabul ettiğini ancak artık somut bir eyleme geçilmesi gerektiğini kaydeden Mistura, açıklamasında "Eğer IŞİD Kobani'yi ele geçirirse tüm dünya ve biz derin bir pişmanlık duyarız. Hemen harekete geçmeliyiz" ifadelerine yer verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ