Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik 30 bin Hong Konglu sokaklara döküldü

        Hükümetin görüşmeleri erteleme kararı almasının ardından 30 bin Hong Konglu, öğrencilerin kitlesel gösteri çağrısına uyarak sokaklara döküldü.

        Yaklaşık 30 bin Hong Konglu, hükümet binası önünde toplanarak, Çin hükümetinin Hong Kong liderinin seçilmesine karışmamasını talep etti.

        Üzerlerinde sarı kurdeleler taşıyan ve kentin protesto rengi olarak bilinen siyah tişörtler giyen Hong Konglulardan Keith Ng, meydanı öğrencilere destek vermek için doldurduklarını ve polis müdahalesinden korktuklarını belirtti.

        Meydanda toplanan kalabalığın, göstericilerin liderlerinin, hükümetle taleplerini tartışmak için görüşmeye razı olmalarından bugüne en büyük kalabalık olduğu bildirildi. Hafta boyunca, çoğu öğrenci bir kaç yüz protestocu ana gösteri yeri Admiralty ve Mong Kok alanında eylemlerini sürdürüyordu.

        Hong Kong hükümetinin üst düzey yöneticilerinden Carrie Lam, yapıcı bir şekilde sonuçlanmayacağını düşündükleri için bugün gerçekleşmesi planlanan görüşmeleri iptal ettiklerini belirtmişti.

        Göstericiler bunun üzerine, cuma akşamı Hong Kong halkına kitlesel gösteri çağrısında bulunmuştu.

        Hong Kong'da göstericiler, 27 Eylül'de başlattıkları protestolarda Çin hükümetinin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesini talep ediyor.

        Çin, Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderini seçebileceğini ancak adayların önce Pekin tarafından onaylanması gerektiğini açıklamıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ