Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Kobani'de çatışmalar şiddetlendi
        1

        Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD tarafından Suriye'nin Türkiye sınırı yakınlarında bomba yüklü 6 araç ile intihar saldırısı düzenlediğini duyurdu. Saldırının, Kürt güçleri ile IŞİD arasında yaklaşık bir aydır süren çatışmaların yaşandığı Kobani'nin 2 kilometre kuzeyinde gerçekleştiği bildirildi.

        2

        SURİYE'nin Kobani kentinde IŞİD ile PYD'nin silahlı kanadı YPG güçleri arasında çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor.

        3

        ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin IŞİD hedeflerine düzenlediği 4 ayrı bombardımanda meydana gelen patlamalar Suruç'tan da duyuldu, sınır hattındaki bazı evlere Kobani'den gelen zırhlı araç parçaları isabet etti.

        4

        Kobani'de IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar 29'uncu gününde de devam etti.

        5

        Dün sessizliğin hakim olduğu Kobani'de, sabah saatlerinde ABD öncülüğünde oluşturulan koalisyon uçakları ilçenin güney ve batı kesimine bombardıman düzenledi.

        6

        Düzenlenen 4 bombardıman sırasında meydana gelen patlamalar Suruç'tan da duyuldu ve Türkiye tarafında tedirginliğe neden oldu.

        7

        Türkiye sınırına yakın noktalardaki IŞİD hedeflerinin vurulduğu bombardıman sırasında sınırı aşan bazı zırhlı araç parçaları ise sınır hattındaki Kendirci Mahallesi'ndeki boş arazi ve evlere isabet etti.

        8

        Kimsenin yaralanmadığı olayın ardından sınır hattında önlemler artırıldı.

        9

        Bombardıman sonrası IŞİD militanları ile YPG güçlerinin Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yakın bir noktada çatıştıkları ise Türkiye tarafından da görüldü.

        DHA