Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Haberler Dünyanın en pahalı afişi bakın hangisi oldu

        1931 yılında yayınlanan ve başrollerinde iki önemli ismin, Hamilton Deane ve John L. Balderston, yer aldığı korku filmlerinin ikonik karakteri Dracula filminin posteri açık arttırmada satılarak dünyanın en değerli film afişi ünvanını aldı.

        Tod Browning'in ünlü filmi Dracula çekildiği günden bu yana pek çok sinema eleştirmeni tarafından sinematik bir başyapıt sayılmakta. Ayrıca film, Universal Pictures'ın korku serisini de geliştirmeye yardımcı olan ilk örnek olarak karşımıza çıkması bakımından da oldukça özel.

        Bundan 86 yıl önce vizyona giren filmin orijinal afişinin mevcut olmadığı ve elde kalanlarının da tahrip olmuş durumda olduğunu tahmin etmek güç değil.Filme ait çoğu afişin iyi birer kopya olduğunu söyleyebiliriz. Zira o zamandan bu zamana iyi durumda olan sadece iki reprodüksiyon olduğu biliniyor.

        Bu afişlerden biri de önceki gün özel bir müzayede de satışa sunuldu

        Afiş Heritage Auctions, 18 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilen açık arttırmada afiş tam olarak 525 bin 800 dolara satıldı. Bir film afişi için inanılmaz bir rakama satılan afiş, dünyanın en değerli afişi rekorunu da bu vesileyle kırmış oldu.

        Bundan önce Casablanca filmi için 478 bin dolar ödenmiş ve film uzunca bir zaman dünyanın en değerli afişi ünvanını elinde tutmuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ