Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 2017'nin en önemli sağlık olayları!
        1

        2017 yılını geride bırakmamıza günler kala yılın unutulmayacak, en ilginç haberlerini sizler için derledik.

        İşte acısıyla tatlısıyla 2017'de yaşanmış sağlık olayları...

        2

        Doktor 32 saat sonra yere yığıldı!

        Emeğin göstergesi bu fotoğraf 32 saatlik ameliyatın ardından yorgun düşüp yere yığılan doktora ait. Ameliyata toplamda üç cerrah, altı anestezi uzmanı ve sekiz hemşire girdi. Hep beraber üç farklı operasyonla bir hastanın beynindeki tümörü almaya çalıştılar. Cumartesi sabahı saat 08:30’dan pazar gününe kadar süren operasyonda cerrahlar, anestezi uzmanları ve hemşireler harika bir iş çıkardılar. Doktorlardan biri operasyon bittikten sonra yere yatarak zafer işareti yaptı.

        3

        Dünyanın üçüncü penis nakli yapıldı!

        Sünneti sırasında penisini kaybeden 40 yaşındaki adama dünyanın üçüncü penis nakli yapıldı. Renk değişikliği sorunu olan adama 8 ay sonra tıbbi dövme yapılacağı açıklanmıştı.

        4

        Doktorların zor kararı... Tam müdahale edecekken o dövmeyi gördüler!

        Hastaneye kaldırılan yaşlı adamın göğsünde, "Do not resuscitate" yani "Hayata döndürme" yazıyordu. Hasta, göğsüne yazdırdığı yazıyla tedaviyi reddettiğini belirtiyordu. Hastane yönetimi, bu karara saygı duyduğunu açıklayarak, hastayı kurtarmak için aşırı bir efor harcamadığını açıkladı.

        5

        Lazer epilasyon skandalı! 'O kısma dokunma' demesine rağmen...

        22 yaşındaki Nazlı K., epilasyon yaptırmak için Avcılar’daki bir güzellik merkezine gitti. Burada lazerli tedavi işlemi uygulanan Nazlı K., belirli günlerde güzellik merkezine giderek epilasyon yaptırmaya başladı. Nazlı K.’ya epilasyon işlemini Yasemin adında farklı bir kişi yaptı. İddiaya göre personel, Nazlı K.’nın kolundaki Frida Kahlo dövmesinin üzerine lazer epilasyon uyguladı. Nazlı K. acı hissettiğini ve dövmeye lazer uygulanamayacağını belirtmesine rağmen personel işleme devam etti. Kolunda yaralar oluşan ve dövmesi bozulan genç kadın soluğu karakolda aldı.

        6

        Zencefil tadı aldığı için defalarca doktora gitti! Bakın altından ne çıktı...

        Cheryl Byron, ağzında zencefile benzer ilginç bir tat hissettiği için doktora gitti. Uzmanlar, bu şikayeti menopoza bağladı ancak şikayetin ardından beyin tümörü çıktı. Hastalığına yanlış teşhis konulduğunu açıklayan Byron, "Menopoza bağlı bazı zorluklar yaşadığımı düşünmüştüm. Bir defa bile başım ağrımadı, o nedenle kafamda dev bir tümör olduğuna inanmak çok zor" diyerek, konulan teşhisi karşısında yıkıldığını söyledi.

        7

        Dünyanın ilk kafa nakli yapıldı!

        Tıp dünyasında devrim niteliğinde olan ve vatandaşların da yakından takip ettiği dünyanın ilk kafa nakli ameliyatı, başarıyla gerçekleştirildi. İlk kafa nakli ameliyatı bir ceset üzerinde yapıldı.

        8

        Bir gün eteğini giyerken aynada eteğinin yamuk durduğunu gördü! Sonra...

        Skolyozla 13 yaşında tanışan Melis Berkan, okula giderken bir gün aynada eteğini giyerken eteğinin yamuk olduğunu ve annesine bu durumu söylediğini, ardından ise teşhisler sonucu skolyozu olduğunu öğrendiğini söyledi.

        9

        Göz rengini değiştirmek için ameliyat oldu, körlük riskiyle karşı karşıya...

        Kanada'da gözünün beyaz kısmını renklendirmek isteyen Catt Gallinger isimli genç kız, gözüne enjekte edilen sıvının korneaya yayılması üzerine körlük riskiyle karşı karşıya kaldı.

        10

        Horluyor diye yataktan kovduğu erkek arkadaşını ölü buldu!

        Lisa Lee, horladığını düşündüğü Lewis Little'yi yataktan kovdu. Işığı açıp, yatağın ıslak olduğunu fark eden genç kadın, acı gerçekle karşı karşıya kaldı.

        11

        Brugada sendromu olan genç adam, aslında horlamıyordu. Çıkardığı o sesler ise öldüğü an vücudundan ve ses tellerinden gelen havanın sesiydi.

        12

        Neredeyse dudağından oluyordu!

        22 yaşındaki Merve Keleş'in hayatı bir anda alt üst olmuştu. Kuaför tarafından yapılan dudak dolgusu nedeniyle Keleş, dudaklarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. Yaklaşık 2 ay hastanede kalan Merve Keleş, geçirdiği bir dizi ameliyatın ardından sağlığına tekrar kavuştu.

        13
        14

        Sevgilisi onu başka kadınlarla kıyaslayınca bakın ne yaptı?

        Hong Kong'da yaşayan Berry Ng, erkek arkadaşının isteği uğruna 30'dan fazla estetik ameliyat geçirdi. Ng, erkek arkadaşı memnun olmayınca ameliyatlara devam ettiğini ancak bunun bir hastalığa dönüştüğünü fark ederek erkek arkadaşını terk ettiğini açıkladı.

        15
        16

        Öldükten sonraki 10 dakika görüntülendi!

        Ölümden sonra hayat var mı? sorusunu gündeme getiren olay Kanada'da yaşandı. Açıklanamayan vakada, hastanın ölmesinden sonra beyin aktivitesi 10 dakika boyunca kaydedildi. Bu bağlamda doktorlar, insanların beyinlerinin klinik olarak öldükten sonra da çalışmaya devam edebileceğine dair bilimsel kanıtlar buldu.

        17

        İki ikiz bebeğe aynı anda hamile kaldı!

        2 defa düşük yaşayan ve defalarca başarısız tüp bebek deneyimi yaşayan Carla ve Paul Crozier çift, arkadaşlarından aldığı borç ile son kez şanslarını denemek istediler. Topladıkları 8 bin İngiliz Sterlini ile Kıbrıs'a gelerek tüp bebek tedavisi gören genç anne adayı Carla, 70 milyonda bir görülen, ikisi tek yumurta ikizi olmak üzere dördüz bebeğe hamile kaldı.

        18

        Midesinden çıktı! Doktorlar bile şaşkına döndü!

        Trabzon'da Mide sancısı şikayetiyle hastaneye başvuran Zeki Baş'ın midesinde çok sayıda tükettiği cennet hurmasının oluşturduğu kitle tespit edildi

        19

        Kafa nakli olmayı kabul eden Valery Spiridonov, ameliyatla ilgili bakın ne dedi!

        Valery Spiridonov, "Bu ameliyatı, yalnızca pahalı bir ötenazinin ilginç bir videosunun ortaya çıkması amacıyla gerçekleştirmek yok. Ameliyat doktorun ve uzmanların yüzde 99 başarılı olacaklarına inandıkları zaman gerçekleştirilecek" demişti, akabinde Spiridonov, ameliyat olmak istemediğini açıklamıştı.

        20

        Çinli Li Xitian, hastalığı yüzünden yıllardır evden çıkamıyor!

        58 yaşındaki Çinli Li Xitian, tedavisi olmayan bir deri hastalığından muzdarip. Komşuları, tedavi edilemeyen Li Xitian'ın hastalığının bulaşıcı olabileceğini düşündüğü için onunla iletişime geçmekten korkuyorlar.

        21

        İntihar eden kocasının yüzünü neden bağışladığını açıkladı!

        Henüz çok gençken ve eşi 8 aylık hamileyken intihar eden 21 yaşındaki Rudy Ross'un son isteği, yüzüyle beraber diğer organlarını bağışlamaktı. Lilly Ross, tereddütler yaşamasına rağmen cesur bir kararla kocasının yüzünü bağışlamaya karar verdi.

        22

        Yüz nakli yapılan Andy Sandness hayata tutundu!

        Yüzü paramparça olan ancak hayata tutunan Andy Sandness, mucizevi bir ameliyatla, Rudy Ross'un bağışlanan yüzüyle yeni yüzüne ve hayatına kavuştu.

        23

        Kızı yürüsün diye 150 TL'ye düzenek yaptı!

        Antalya’da bir bacağı protez olan 3 yaşındaki kızı Özge’yi maddi imkânsızlıklar nedeniyle fizik tedaviye götüremeyen baba, evde 150 TL’ye özel bir düzenek icat etmişti.


        24
        25
        26

        Eşini bir yıl önce kaybeden kadın, düğün fotoğaflarında öyle bir detay gördü ki...

        Emma Cotillard, 2016'da eşi Justin Cotillard’ı kaybetti. Cotillard, eşi hayatını kaybettikten sonra baktığı düğün fotoğraflarında ilginç bir detay yakaladı. Fotoğrafta eşinin suratının sağ kısmının daha çökük olduğunu fark etti. Beyninde tümör olduğunun bir işareti olmasına rağmen onu fark edememişlerdi. O belirti erkenden yakalanmış olsaydı Justin hayatta olabilirdi.

        27

        Tedavi için gereken para 19 saatte toplandı!

        Kalp yetmezliği hastası olan 10 aylık Kartal bebeğin tedavisi için gerekli olan 1.099.000 Euro, 19 saatte toplandı.

        28
        29

        Erkek arkadaşı olmadığı için anoreksik oldu!

        Erkek arkadaşı olmadığı için kendisini şişman ve çirkin hissetmeye başlayan Emelle Lewis, anoreksiya hastalığına yakalanan genç kız, zayıf kalmak için sadece humus, pirinç patlağı, salata ve meyve yiyen Lewis, yanlış yolda olduğunu fark ederek, tedavi olmaya karar verdi.

        30

        Temel Reis benzeri kol kasları için ölümü göze aldı!

        Rusya'da yaşayan 21 yaşındaki Kirill Tereshin, kollarına kimyasal enjekte ederek 10 günde devasa kol kaslarına sahip olmuştu! Genç adam, bu sevdası yüzünden kollarını kaybetmekle karşı karşıya...

        31
        32
        33

        Endonezya'nın başkenti Cakarta'da yaşayan 11 yaşındaki Arya Premana 190.5 kilo. Doktorlar ameliyat olmazsa Arya'nın öleceğini açıklamıştı. Dünyanın en kilolu çocuğu ünvanına sahip Arya Premana, aşırı kiloları yüzünden okulu bırakmak zorunda kalmıştı. Sürekli acıkan çocuk artık yürüyemeyez hale gelmişti. Doktorların uyarısıyla tüp mide operasyonu geçiren Arya Premana zayıflamaya başladı.

        34
        35

        Ona "hayalet" diyenlere böyle cevap verdi...

        Güney Afrika Durban'da yaşayan solgun bir ten ve göz bozukluğuyla dünyaya gelen Nontobeko Mbuyazi, kendisine "hayalet" diyenlere, modellik yaparak meydan okuyor. Çocukluğunda arkadaşlarının kendisine "hayalet" dediğini kaydeden 20 yaşındaki Mbuyazi, şu an soluk teninin kendisini farklı kıldığını düşünüyor.

        36