Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Dünyanın son beyaz erkek gergedanı Sudan hayatını kaybetti

        Kenya'da bulunan vahşi hayatı koruma vakfı Ol Pejeta,Sudanisimli beyaz gergedanın yaşının getirdiği problemlerden dolayı dün hayatını kaybettiğini açıkladı. Ol Pejeta yaptığı açıklamada, Sudan'ın son 24 saat içerisinde geçirdiği hastalıktan dolayı çok acı çektiğini, buna daha fazla dayanamadıkları için ona ötenazi uygulama kararı aldıklarını belirtti.

        Ol Pejeta'nın genel müdürü,Sudan'ın ölümü hakkında "Ol Pejeta ailesi olarak,Sudan'ın ölümü bizi yasa boğdu. O kendi türü için mükemmel bir elçiydi.Sudan, İnsan ırkının yaptıkları sebebi ile soyları tükenme tehlikesi içinde olan tüm türler için küresel bir farkındalık uyandırdı" ifadelerini kullandı.Bu ölümle birlikte, Sudan'ın kızı ve torunu, bu alt türün yaşayan son üyeleri haline geldi.

        Sudan'ın uyutulmadan önce ayakta dahi duramadığı ve büyük acılar çektiği belirtilirken, genetik kodlarının alındığı ve hayattaki dişilerle üremesinin deneneceği belirtildi. Bu konuda daha önceki denemeler başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

        REKLAM

        Dünyaca ünlü çöpçatanlık uygulaması Tinder, Sudan isimli beyaz gergedan için bir profil açmış ve kaybolan türlerin korunmasına destek için bağış toplamaya başlamıştı.

        Sudan'ın çöpçatanlık uygulaması Tinder'daki profilinde, "Fazla ileri gitmek istemiyorum ama gerçekten de türümün kaderi bana bağlı. Baskı altında iyi performans gösteriyorum. Eğer önemliyse 183 cm boyunda ve 2268 kiloyum" ifadelerine yer verilmişti.

        Adına bir çöpçatanlık uygulaması olan Tinder'da hesap açılmasının sebebi de eş bulmak değil, gergedanlar için suni dölleme kaynağı yaratmaktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ