Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FETÖ/PDY terör örgütünün askeri mahrem yapılanmasına yönelik Düzce Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada yargılanan ve aralarında 3 mahrem imamın da olduğu 16 şüpheli hakkında 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar değişen hapis cezaları talep edildi.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY'nin askeri mahrem yapılanma soruşturması kapsamında hazırlanan iddianame, Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianameye göre örgüt, askeriyeyi en mahrem alan olarak görüyor. Örgüt gizlilik tedbirleri gereği her bir asker ile kod adı kullanarak haberleşiyor. Her asker ile bir mahrem imam ilgileniyor. Mahrem imam sorumlu olduğu asker ile görüşeceği zaman, tespit edilememek için sabit hatlardan veya ankesörlü telefonlardan arama yapıyor.

        Ankesörlü telefondan sadece toplantı yeri söyleniyor

        Konuşmalar genelde çok kısa tutulup sadece toplantı yeri kararlaştırılıyor. Toplantılar ise birebir sadece asker ve mahrem imam tarafından gerçekleştiriliyor. Bu toplantıda aynı zamanda bir sonraki toplantı yeri de kararlaştırılıyor. Eğer bir aksilik çıkarsa, kararlaştıran zaman ve tarihte buluşma gerçekleşmezse, mahrem imam tekrar ankesörlü telefon veya sabit hattan arayıp yeri bildiriyor. İddianamede bir mahrem imamın birden fazla askerden sorumlu olabildiği ancak örgüt içerisinde askeri yapılanmada gizlilik nedeniyle en üst düzeyde olan mahrem imamı askeri örgüt mensubu diğer kişilerin tanımasının mümkün olmadığı belirtildi. Mahrem imam tarafından düzenlenen toplantılar birebir yapıldığından her bir askerin yalnızca kendi bağlı olduğu mahrem imamı tanıyabildiği ifade edildi. Yapılanmada mahrem imamlara "öğretmen" ismi veriliyor. Mahrem imamların bağlı bulunduğu kişilere ise "müdür yardımcısı" deniliyor. Müdür yardımcılarının bağlı olduğu kişiye ise "müdür" deniliyor.

        İddianamede 3'ü mahrem imam olmak üzere toplam 16 şüpheli hakkında 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar değişen hapis cezaları talep ediliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler