Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim e-Okul giriş ekranı! Sınav notları ve karne notları sorgulama! e-Okul ne zaman kapanacak?

        e-Okul giriş ekranı, Cuma günü alınacak karneler öncesinde öğrenciler ve veliler tarafından sık sık ziyaret ediliyor. Karneler öncesinde son not durumunu görüntülemek isteyen ve alacağı belge için ortalama hesaplayan öğrenciler, internette "e-Okul giriş nasıl yapılır?" ve "e-Okul VBS giriş" aramalarını arttırdı. Öte yandan e-Okul kapanacak mı? sorusu da soruluyor. Peki e-Okul giriş nasıl yapılır? e-Okul sınav notları nasıl görüntülenir? e-Okulkapanacak mı? İşte tüm detaylar.

        e-OKUL VBS GİRİŞ NASIL YAPILIR? İŞTE e-OKUL GİRİŞ EKRANI

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma sunulan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile öğrenciler ve veliler sisteme giriş yaparak kolayca tüm eğitim bilgilerini görüntülenebiliyor. Tamamen ücretsiz olan e-Okul sistemi, öğrencilerin ve velilerin notlarını, devamsızlık bilgisini, sınav tarihlerini ve daha birçok eğitim bilgilerine ulaşmasına imkan sağlıyor.

        e-OKUL VBS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        e-Okul giriş işlemi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "https://e-okul.meb.gov.tr/" adresine bilgisayardan, tabletten veya mobilden giriş yapmak gerekiyor. Açılan pencerenin sağ kısmında bulunan Veli Bilgilendirme Sistemi başlığı altında, bazı bilgiler istenecektir. Bu bilgiler güvenlik kodu, öğrenci T.C. Kimlik Numarası ve öğrenci okul numarasıdır. Bilgileri doğru girdikten sonra e-Okul giriş işlemi için ikinci aşama ekrana gelir.

        Bu aşamada da öğrencinin kimlik bilgileriistenmektedir. İstenen bilgiler arasında cilt no, aile sıra no, nüfusa kayıtlı olunan il/ilçe, öğrenci okul numarası ve öğrencinin resmi yer almaktadır. Bu bilgileri de doğru girdikten sonra e-Okul giriş işlemi tamamlanır ve ana ekran açılır.

        Ana ekranda sol bölümde bir menü yer almaktadır. Bu menüdeNot Bilgisi, Devamsızlık Bilgisi, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Davranış Notları, Diploma Puanı, Yıl Sonu Notları, Nakil Durumu ve Şube Yazılı Ortalamaları gibi birçok seçenek bulunmaktadır. Bu seçenekler arasında tercih yaparak görüntülemek istenen bilgiler görüntülenebilir.

        REKLAM

        YIL SONU BAŞARI PUANI HESAPLAMA

        Yıl sonu başarı puanı, derslerin ağırlıklı puanları toplamı ve bu derslerin haftalık ders saatlerine bölünmesiyle elde edilen puandır.

        Naklen gelen öğrenciler için yılsonu başarı puanı hesaplama işleminde yeni oluşacak olan haftalık ders saat sayısı toplamı esas alınır. Yılsonu başarı puanının hesaplanmasında bölme işleminde, virgülden sonra gelen iki basamak yürütülür.

        Öğrencilerin sınavları, projeleri, uygulamaları, performans çalışmaları için 100 puan üzerinden değerlendirme gerçekleştirilir. Değerlendirme işleminden sonra öğrencilerin aldıkları sonuçlar e-Okul sistemine girilir.

        e-OKUL KAPANACAK MI?

        E Okul kapanacak mı? sorusunu öğrenciler merak ediyordu. Yarıyıl tatili için heyecanı iyice artan öğrenciler ve velileri, sınav notlarının görüntülendiği e-Okul sisteminin ne zaman kapanacağını araştırıyor.

        Dönem notlarını yükseltmek isteyen öğrenciler, son günlerde sık sık e-Okul sistemi üzerine giriş yaparak not bilgilerini kontrol ediyor. e-Okul sisteminin kapanış tarihi öğretmenlerin yazılı sınavlarını okuduğu tarihe göre farklılık gösteriyor..

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ