Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim e-Okul giriş nasıl yapılır? e Okul VBS giriş ve takdir teşekkür hesaplayın!

        e-Okul giriş ekranı, karnelerin alınmasına kısa bir süre kala öğrenciler ve veliler tarafından sık sık araştırılıyor. Sistem üzerinden notlarını görüntülemek isteyen öğrenciler, e-Okul'a girişin nasıl yapılacağını araştırıyor. Peki e-Okul giriş nasıl yapılır? e-Okul takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? İşte e-Okul VBS giriş ve yazılı sonuçları öğrenme ekranı!

        e-OKUL GİRİŞ NASIL YAPILIR?

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından tasarlanan ve 2007 yılının Ocak ayından itibaren kullanılan e-Okul sistemi ile öğrenciler ve veliler birçok bilgiye kolayca erişim sağlayabiliyor. e-Okul sistemi üzerinden öğrencinin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, haftalık ders programı, sınav tarihleri ve daha birçok bilgi görüntülenebiliyor. Peki e-Okul VBS giriş nasıl yapılmakta?

        REKLAM

        e-Okul giriş işlemi için ilk olarak resmi internet sitesi olan "https://eokulyd.meb.gov.tr/" adresine girmek ve ardından sağ tarafta yer alan Veli Bilgilendirme Sistemi bölümündeki istenen bilgileri doğru bir şekilde doldurmak gerekmektedir. Sağ kısımda bulunan "Öğrenci T.C. Kimlik Numarası" ve "Öğrenci Okul Numarası" bilgisini doğru girdikten sonra ikinci aşama ekrana gelecektir.

        İkinci aşamada öğrencinin kimlik bilgileri ve okuluna ilişkin bilgiler sorulmaktadır. Sorulan bilgiler arasında öğrencinin doğum günü, nüfusa kayıtlı olunan yer, cilt no, aile sıra no ve eğitim görülen şube gibi bilgiler yer almaktadır. Bu bilgiler doğru girildikten ve öğrencinin resmi seçildikten sonra ekran açılacaktır.

        e-Okul giriş işlemi böylece tamamlanır ve açılan ekranda sol menüde seçenekler görüntülenir. Sol menüden Not Bilgisi, Devamsızlık Bilgisi, Haftalık Ders Programı, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Yıl Sonu Notları, Diploma Puanı, Davranış Notları, Şube Yazılı Ortalamaları ve Sınav Tarihleri gibi birçok işlem ile öğrencinineğitimine ilişkin son durum görüntülenebilir.

        e-OKUL VBS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

        e-OKUL TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA

        REKLAM

        e-Okul takdir teşekkür hesaplama işlemi için tüm öğretmenlerin e-Okul sistemine tüm notları girmesi gerekmektedir. Notlar girildikten sonra derslerin ortalama puanları ortaya çıkarve yıl sonu başarı puanına bakılır.

        Yıl sonu başarı puanı85,00 ile 100 puan arasında olursatakdir belgesi, 70,00 ile 84,99 puan arasında olursa da teşekkür belgesi alınır.

        Örnek: 8. sınıfta ağırlıklı ortalama nasıl hesaplanır?

        Yeni eğitim sisteminde 8. sınıflar için dönem sonunda her dersin puan ortalaması alınarak bu ortalama dersin haftalık ders saati ile çarpılır. Daha sonra çarpım sonuçları derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür. Çıkan sonuç bir 8. sınıf öğrencisi için ağırlıklı dönem ortalamasını vermektedir.

        8. sınıfta takdir teşekkür nasıl hesaplanır?

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takdirname ve teşekkür belgelerinin öğrencilere dağıtımını belirli koşullara bağlamıştır. Bir öğrencinin herhangi bir başarı belgesi alabilmesi için ön koşul olarak Türkçe dersinden 55,00, diğer derslerin her birinden 45,00 puandan aşağı bir puanı olmamalıdır. Bu şartları sağlayan 8. sınıf öğrencilerinden tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70,00-84,99 arasında olanlara "Teşekkür", 85,00 puan ve üstü olanlara da "Takdirname" belgesi verilir.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ